svar på frågorna!

2010-07-22 |22:14:30
Åh vad roligt med så många frågor,
jag känner mig nästan lika stor som typ.. ehum, någon stor?
Anyway, här kommer era frågor & mina svar ;


Har du fått några negativa kommentarer eller så angående att du är så ung?
svar: Faktiskt inte, konstigt nog. Jag/Vi fick mer kommentarer & blickar när jag hade min enorma mage. De vanligaste kommentarerna nu är "Åååh, han kan inte vara gammal!"

Vad är det bästa med att vara mamma?
svar: Oj,det måste vara att se på Leo & känna att han är min son. Nu när han börjar kunna le lite så blir det som gele i mina ben av all kärlek som bubblar upp inom mig. Älskade unge!

Saknar du gravidmagen?
svar: Både ja & nej. Jag kan sakna magen när den var mysig & söt, runt vecka 25. Men de sista veckorna saknar jag inte alls, jag var bara arg & ledsen eftersom jag såg ut (& kände mig!) som en enorm valross.

Har du förstått att Leo verkligen är DIN?
svar: Samma här, både ja & nej. Ibland slår det mig att shit det här är vår son, & ibland känns det som om vi bara har lånat Leo & ska lämna tillbaks honom snart. Vart vi ska lämna honom är ännu oklart.

Hur känns det att vara mamma?
svar: Det går upp & ner faktiskt. Ibland känns det förjävligt, ärligt talat. Jag vet, så får man inte säga för då är man en hemsk mamma, men så är det faktiskt & jag tror inte att jag är ensam mamma om att känna så. 
När Leo skriker & inget man gör verkar hjälpa, då känner man sig så hjälplös att tanken "varför skaffade vi barn?" kommer upp för en minut i huvudet. Den tanken försvinner så fort Leo visar minsta lilla tecken på att han är nöjd, men ändå, tanken kommer & går. 
Men till 98,7 % av tiden så känns det helt underbart & jag undrar hur sjutton jag ens kunde tro att jag var lycklig innan vi hade Leo?

Var förlossningen så "hemsk" som du förväntat dig innan?
svar: Nej, den var värre.  Min inställning till förlossningen var att "det som händer,händer & ut ska bebisen hur eller hur". Jag hade för avsikt att bara använda lustgas & akupunktur i värsta fall, för det här med att föda barn är ju piece of cake ju! . . . Men ni som har läst förlossningsberättelsen vet hur otroligt fel jag hade. Jag trodde inte att det skulle ta mig FEM veckor innan jag kan sitta som normalt folk.
Så, mja, min förlossning var inte så hemsk som jag förväntat mig. Den var en miljard gånger värre.

Har du anmält Nyköpings lasarett för att de behandlat dig/er som dom gjort?
svar: Nej, det har jag inte gjort. Ibland känner jag att jag skulle vilja, men sen tänker jag att jag inte orkar ta upp värsta "kampen" emot dom, för de kommer förmodligen bara säga att de gjorde som de tyckte var rätt i den situationen. Så, jag orkar faktiskt inte, pinsamt nog.
Har ni fått in några rutiner med amning och sovning?
svar: Lite faktiskt. Leo somnar mellan 21-23 & sover till allt mellan 02-06, då är det matdags & då ammar jag oftast. Räcker inte det så får han ersättning också. Sen sover han till allt mellan 08-10 & då är det matdags igen, jag ammar då också & ger ersättning efteråt om han inte blir mätt. Under dagen äter han mellan varannan & var 4e timme, det är himla olika faktiskt. Han får oftast ersättning eftersom mina mjölkstationer börjar få mindre milky, något som faktiskt inte känns så himla hemskt som vissa tycker att det är. Sålänge Leo är nöjd & glad så spelar det ingen roll för mig om det är av min egen mjölk eller "fejkmjölk", tycker vi iallafall.

Läser du några andra mammabloggar?
svar: Klart som korvspad att jag gör! Jag har följt mammabloggar ända sen urminnes tider, eller iallafall ända sen jag & D började prata bebis-skapar-prat.
Mina absoluta favoriter är; 
Spiderchick - alltid ärlig om mammalivet & har helt underbar humor!
Katrin Zytomierska - Jag älskar att hon är så rak & att hon faktiskt gav sin son namnet Ringo.
Victoria - Skithärlig tjej som man kan prata med allt om, vi hade bf nära varandra & fick varsin underbar son.
Har du och D tid för varandra sen Leo föddes?
& Tycker du eran relation har förändrats och på vilket sätt?
svar: Tid & tid, den tid vi har tillsammans spenderas mest med Leo. Vi skrattar, busar, gosar, jollrar & pussas tillsammans med Leo. Men vi har ändå kvar den där kärleken som jag tror många kan tappa sådär i början av föräldralivet. Vi berättar att vi älskar varandra, vi kramas & pussas, vi håller om varandra i sömnen & vi duschar tillsammans.  Ja, vi försöker göra de där små vardagssakerna för varandra, som att diska eller plocka undan lite här hemma så den andra personen ska bli glad när den kommer hem.
Men visst, vi tjaffsar & så också, mestadels för att vi är så trötta. Men ändå, kärleken finns där. Och den är om möjligt ännu starkare nu, för både förlossningen & tiden efter har stärkt vårat förhållande enormt mycket.

Kommer ni båda från Nyköping eller har ni flyttat dit?
svar: Nej,det gör faktiskt ingen av oss. Jag är ifrån Malmköping (liten håla med 3000 invånare) som ligger 6 mil härifrån & Dennis är från Bettna(1000 invånare,alltså mindre än Mkp!) som ligger 3 mil bort.  Så man kan väl kalla oss små-bönder om man vill, hah! jag flyttade till egen lägenhet i Nyköping när jag började gymnasiet & Dennis pendlade till sin skola & flyttade sen in till mig sommaren 2008 ( yes, vi flyttade ihop efter ungefär 5 minuters förhållande).

Ska Leo´s pappa vara pappaledig något i år eller väntar han tills hon blir lite större?
svar: Japp,det ska han. Vi ska dela på föräldraledigheten, men har inte riktigt klurat ur exakt hur & när ännu. 
Men vi slår iallafall ett slag för jämställdheten, wie!


Vad vill du jobba som när du blir "stor"? 
Vilket är ditt drömyrke?

svar: Jag vet inte riktigt, jag är utbildad receptionist & trivs rätt bra med det yrket. En dröm jag har haft sen jag var mindre är att bli reseledare, eller rättare sagt jobba för fritidsresor. Jag vill jobba i bamse-klubben & få spendera dagarna tillsammans med barn, samtidigt som det har med turism att göra.
det har alltid varit en dröm, men vi får se hur det blir med den saken. Jag skulle nog inte klara av att jobba 6 månader- 1 år borta från familj & vänner. 


Hur mycket gick du upp under din graviditet och har du gått ner alla igen?
Tänker du och D på vad ni äter, alltså hälsosam mat?
svar: Jag gick upp ca 20 kilo, tror jag.  1 vecka innan Leo kom ut så hade jag gått upp 19 kilo & sen vägde jag mig inte mer, så jag chansar på 20 kilo. 
Nu har jag gått ner 14 av dom kilona, och vill gärna gå ner 10 till eftersom det fanns en del sambo-kilon där sen tidigare. Men det får ta sin tid, i sommar tänker jag njuta av att vara mamma & unna mig både det ena & det andra. Sen, då jäklar!
Jag & D tänker inte alls på vad vi äter just nu, vi äter det vi är sugna på & unnar oss både glass & annat gott ibland. Det känns helt rätt just nu, men vi vet att i höst blir det hårda tag för oss båda.
Då vill jag börja med LCHF ett tag (om jag inte ammar) & sen köra på nyttig & hälsosam mat + träning.
Sen hur det går är en annan sak, men jag är enormt taggad!

Hur upplevde D förlossningen?
svar: Han tyckte att det gick mycket fortare än vad han hade förväntat sig, det tycker vi båda två. Vi var beredda på att det skulle ta massor med miljarder timmar & det hela tog ungefär 12 timmar från första värken tills Leo kom ut. D tyckte annars att det jobbigaste var att se mig ha sån hemsk smärta & just att se hur de behandlade mig, han blev helt galen på det. Men samtidigt så glömde han allt samma sekund som Leo kom ut, det är nu efteråt som vi har pratat om hur arga & besvikna vi båda är på förlossningen.
Vad gör ni på dagarna?
svar: Jag & Leo försöker hitta på saker, så vi inte ska fastna hemma i soffan. Oftast blir det bebis-dejt med mammagänget, med en lunch/fika på stan eller hemma hos oss. Annars blir det en tur till Bettna med D, eller så hittar vi på något tillsammans med någon kompis. 
Samtidigt så är det också viktigt att få ha sina "seg-dagar" då vi faktiskt bara är hemma & tar det piano, sover & äter.

Hur bor ni? Hus, lägenhet?
svar: Vi bor i en hyresrätt, en trea, ganska centralt i Nyköping. Vi har ca 50 meter till ett Coop Nära & lika långt till en pizzeria, så läget är hur bra som helst. Men så är det privat hyresvärd & det betyder jättedålig standard på allt i hela lägenheten, så jag längtar som bara den till den dagen då vi har pengar & säkerheten att köpa oss ett hus lite utåt landet. Men just nu är det lägenhet som gäller för oss & det funkar. Det värsta är att det är tre trappor upp och ingen hiss, så jag får bokstavligen släpa upp vagnen varje gång jag & Leo har varit ute en sväng. Puh!


Sådärja, det var alla frågor. Hoppas jag inte missade någon & hoppas att ni blev nöjda med alla svar!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!