Mina egna tips till er gravida!

2010-09-21 |11:50:24
lite småkoll har jag på er läsare,
& en del av er är preggosar precis som jag var i 9 månader (nästan exakt!).
Så, därför vill jag ge er lite olika smått&gott-tips,
som jag önskar att någon hade sagt till mig när jag var en vaggande valross.


1. Unna dig det där extra godiset, chokladen & glassen. Det här är enda gången i livet som det är "tillåtet" att bli tjockare, så njut!

2.Sluta köp alla skitsmå hipster-trosor, för dom kommer till slut bara glida ner pga magen. Alltså, köp lite högre, SKÖNA trosor! (svamp-infektioner är himlans vanligt när man är preggo)


3.Läs, googla & gå med i communities! Familjeliv.se var som en allra bästa vän för mig, så fort något kändes skumt eller jag undrade något konstigt så poff&pannkaka - gjorde jag ett anonymt forum där jag ställde min fråga & fick massa kloka svar & tankar.

4. NJUT! Jag kan nu i efterhand ångra att jag inte uppskattade graviditeten mer än jag gjorde. Tänk efter, du har en stor mage som alla runt om (& du själv hoppas jag) tänker "åh vad fint!" när dom ser. Du behöver inte hålla in magen alls, eftersom den SKA vara rund & stå ut. Att det också sparkas/guppar/hoppar/rullar/etc där inne, gör ju hela grejen ännu mer underbar. Kan du ens föreställa dig att det är ett litet liv där inne? På riktigt?

5. Ha en slags dagbok/blogg eller bara något där du kan skriva ner tankar & funderingar. Jag är superglad att jag bloggade om min graviditet, för nu kan jag gå tillbaka & läsa hur jag kände där i början. Jag har suttit sjukt många gånger & kikat tillbaka till veckan innan Leo föddes, för att läsa hur arg & frustrerad jag var. jag småfnittrar varje gång & kan nu inte ens föreställa mig hur arg jag var för att Leo inte ville komma ut i förtid, haha!

6. Ta bilder! jag tog bilder varje gång vi gick in i en ny graviditets-vecka, till en början iallafall. I slutet gjorde jag tyvärr inte det, vilket är himla synd såhär i efterhand. just då var jag så oerhört trött på magen & ville inte ens bli påmind om den stora kalaskulan som satt fast på min kropp, men nu önskar jag att jag hade bitit ihop & tagit många,många bilder de där sista veckorna!

7. ALLT är normalt. Har du ont i titsen? Helt normalt. Drömmer du mardrömmar om grisar? Helt normalt. Sparkar bebisen överdrivet mycket & aldrig är lugn? Helt normalt. Kliar det mellan benen? Helt normalt. Har du börjat få vita hårstrån? Helt normalt. Har du fått mycket sämre hy? Helt normalt. Har ordet halsbränna blivit en del av din vardag? Helt normalt. Kan du ibland inte gå på toa på en vecka för att sen tömma dig för två veckor? Helt normalt.
Som sagt, ALLT är helt normalt när man är gravid. 
(Precis som att man kan använda bröstmjölk till allt när man har fått bebisen..)


8. Mitt sista tips är om en bok,som var som min bibel när jag var Preggo. Jag hittade den billigt på tradera, men den är ändå värd varenda krona i nypris också (vilket är runt 149kr). Läs den!
Allting beskrivs på vårat språk, inte som en barnmorska skulle ha sagt det, utan mer som att en gravid tjej säger det. Läs,läs,läs!



På smällen - från A till Bebis
(Ann Söderlund & Hanna Widell)



------------
Jag vill bara poängtera att det här är MINA tips,
som jag hade velat få från någon när jag var preggo.
Ni som vill ta till er & följa dom, gärna för mig!
Men alla vet ju såklart själva vad som är bäst för just dig.
Lycka till med bebisen!
Kommentarer
Postat av: Elina

Tack för tipsen! =) alltid lika kul o läsa din blogg!! Och er lilla kille är såååå SÖT!

2010-09-25 @ 07:40:02
URL: http://elinasliv.bloggspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!