Amning

2012-09-23 |13:09:10

Jag tänker absolut försöka så gott jag kan med amningen när räkan har kommit, mitt mål är att kunna helamma tills det är dags för smakportioner och då "skära ner" mer och mer (4 månader alltså).

Däremot hade jag knappt någon mjölk alls med Leo, jag kämpade och kämpade men nästan inget kom och till slut fick han ersättning ibland då jag nästan bara hade mjölk på morgnarna och fm. Jag försökte helamma i 2 veckor, men det slutade i panik-skrik från en jättehungrig Leo samt en väldigt ledsen och trött mamma.

Efter 5-6 veckor gick vi över helt till ersättning och det var en sån lättnad! Leo blev en mycket lugnare och nöjdare bebis och jag blev en mer lugn mamma.
Min egen mamma har inte heller kunnat helamma varken mig eller min syster pga att mjölken inte har riktigt runnit till och infinnit sig. Så mamma pratade mycket med mig och förklarade att det inte var något att skämmas för, det har ju tyvärr blivit lite "dålig mamma"-stämpel över flaskmatning..
Därför var jag lite mentalt förberedd på det, men gjorde det dumma misstaget att inte köpa hem ersättning innan.
Leo fick bara ersättning från ca 1,5-2 månaders ålder & det verkar inte ha gått någon nöd på honom alls :)

Den här gången kommer vi att ha nöd-ersättning hemma för att slippa paniken vi kände på nätterna när Leo var så extremt hungrig och ingen mjölk kom..
Som sagt, alla tycker olika, att jag skulle ha "försökt mer", men i slutet av dagen så ville jag det som alla andra mammor vill : att mitt barn skulle vara mätt och belåten, och jag har då inte märkt några konstigheter med honom för att han är uppvuxen på ersättning ;) :)


Hur tänker ni?

Kommentarer
Postat av: Fru Sessan

Hej!

Va roligt att ni oxå väntar smått =) Januaribarn, va mysigt =) Då är man oxå först med att få göra allt före många andra barn =)

Vi beställde vagnen väldigt tidigt och då hade inte 2013 årsmodellen kommit ut än. Vi ville ha en med vitt chassi och grått tyg och kunde tänka oss en 2012. I och med att den var slut, fick vi vänta till nästa leverans som var just 2013. Eftersom vi redan hade betalat , fick vi 2013 årsmodellen för samma pris som för 2012. Det skiljde väl några hundra sa dem.

Vi betalade vagnen: Chassi, sittdel, liggdel och babyskydd för totatl 10 500 kr =) på Brio Store.

har läst flera recensioner om Brio Go och även om den inte är lika snygg som Bugaboo Cameleon så kändes Brio Go mycket mycket bättre =)

Lycka till! =)

2012-09-23 @ 14:10:21
URL: http://frusessan.se
Postat av: Mamma/Mormor

Det är bra att försöka det är klart att det är bäst med amning. Men funkar det inte så är man inte sämre mamma för det. Det kan bli lika friska och Goa ungar iallafall.

2012-09-23 @ 17:45:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!