bajstårta
2009-10-06 |17:48:56
Bajstårtan är en tårta som ger en lagom chockverkan på mormor och farmor om den serveras på kalas.
Det här behöver du:
3 150 gram smör
3 200 gram mariekex
3 2 äggulor
3 1 deciliter socker
3 2 matskedar kakao
1. Smält smöret.
2. Lägg kexen i dubbla fryspåsar. Bryt sönder kexen tills bitarna är stora som cornflakes ungefär.
3. Vispa äggulorna och sockret.
4. Tillsätt det smälta smöret och kakaon. Rör om.
5. Häll i kexbitarna. Massera smeten med händerna tills allt blandats ordentligt.
6. Lägg smeten på ett fat och forma den som du vill att den ska vara - koblaffa eller dinosauriebumling bestämmer du själv ... Täck med en plastfolie och ställ in i frysen i en halvtimme före servering. Om du gör den så långt i förväg att den blir genomfrusen kan du ta ut den någon timme före servering så den hinner tina. Tårtan kan förvaras i kylen i några dagar.
7. Vid servering skärs bajstårtan i skivor.
Man kan få mycket inspiration från Millas kalastårtor. Vi gjorde en variant av bokens pytontårta.
En slingrande ormtårta kan ju sätta sting på vilket kalas som helst.
Tårtan ser ut som en ringlande orm och räcker till många.

Kommentarer
Postat av: Manda
mmmmm Bajs!
Trackback