Vecka 36

2010-05-12 |10:21:58
Idag går vi in i vecka 36, alltså 35+0.
Om bara SJU ynka dagar så får vi föda på Nypans sjukhus,
åh så jag längtar till den dagen så jag kan pusta ut lite.

Idag blir det nog att inhandla Hallonbladste också, dagen till ära liksom. 

Här kommer rykande färska bilder på bebismagen & alla bristningar som hör till:
bristningarna blir bara värre & värre, fler & fler.
Men samtidigt så är det inte så mycket jag kan göra åt det,
det är helt enkelt krigsskador som jag fått av den lilla/e personen där inne som jag älskar mer än vad jag trodde var möjligt <3 Lillbebis, mamma & pappa längtar efter dig!




BEBISINFO

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.
Bebis väger 2,7-2,8 kg & är 46 cm lång.

Mamma
Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Egna tankar
Det känns tydligt när bebis rör sig där inne i magen.
Fötterna har sin favoritplats på höger sida, precis under revbenens slut, där kan man tydligt känna av en liten fossing ibland. Ibland tycker huvudet på neråt & det känns som om jag ska kissa på mig där & då. De senaste dagarna har det stramat neråt vid ljumskarna & bäckenet, plus en molande värk vid svanken. Förvärkar? Inte den blekaste, jag har ingenting att jämföra det med. Men både jag & D har en känsla av att bebis minsann inte vill vänta tills 16 juni innan den kommer ut. Vem vet, vi får se. Sålänge bebis mår bra så är allting som det ska vara <3. 




 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Snart är det eran tur!!! :) Spännande! Du kanske kan komma förbi nån dag nästa vecka? Kramar

2010-05-12 @ 12:44:24
URL: http://catrinwarg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!