Hjälp oss

2012-11-15 |19:56:06

För andra dagen i rad så matvägrar Leo totalt när vi ska äta middag..
Han säger att han inte vill ha,så jag & D försöker allt!
Vi ignorerar, vi ber snällt att han ska äta, vi säger till på skarpen, vi skäller, vi blir ledsna, vi försöker skoja till det, jaa ni fattar.. INGET funkar! Inget alls!
Leo gråter, skriker, slåss, slänger grejer & bara vägrar på alla sätt & vis.
Usch det gör så ont att han inte vill äta alls, han som alltid har varit så enormt matglad & alltid har ätit iallafall 2 portioner vid varje måltid.
Ska det vara såhär nu? Ett ständigt trugande vid middagarna?

Snälla föräldrar där ute, ge oss alla tips & förslag ni har! Hur får man en 2,5åring att äta mat?!


Maten såg iallafall ut såhär ikväll, fläskfilé med ädelost/grädde i ugn & ris med sallad(!) till. (Något som Leo i vanliga fall skulle ha ätit tills det sprutade ut ur öronen på honom).

Kommentarer
Postat av: baneo

Barn är sådär i perioder! Det är nog ingen fara :)

2012-11-15 @ 20:26:18
Postat av: Sofi

Malte är lika, ibland vägrar han ens sätta sig i bordet och ibland skjuter ahn undan tallriken. Då blir han utan, är emot att tvinga och äta. Han får välling innan han lägger sig. Han måste smaka på maten annars blir han utan. Han gör lika på dagis ibland och samma gäller där. De äter som de är hungriga. Så gör vi iaf :)

2012-11-15 @ 20:57:34
Postat av: Amalia

Åh vi hade samma problem här hemma för några år sedan. Sambons pojk var då 3 år när han en dag inte längre tyckte om korvgryta som han annars älskat! Till en början gjorde vi samma som er men fick lära oss av en vän att man bara ska låta dem vara. Barn äter när de blir hungriga. Här hemma har vi som regel att man inte behöver äta om man inte vill, men det blir inget annat förrän man ätit det som är på tallriken. Det vill säga att om barnen kommer efter en timme och är hungriga är det maten på tallriken som gäller, ingen fika eller macka eller liknande. Det har alltid funkat gör oss, kanske går de iväg och leker en timme, sen äter de för glatta livet. Vi har aldrig nattat ett barn med tom mage. Oroa dig inte, han svälter inte ihjäl. Ha tålamod bara :) Kram!

2012-11-15 @ 21:57:08
URL: http://styrkaviljakraft.blogspot.con
Postat av: Mamma/Mormor

Spagetti och kethup

2012-11-15 @ 22:21:02
Postat av: Linda

Billy är likadan, han vill nästan aldrig äta mat hemma. Han är upptagen med att leka eller som vanligt för tillfället, allt jag gör är fel och han ska göra precis tvärtom. Oftast funkar inget här heller, ju mer man tjatar och försöker, desto mer vägrar han. Men det är ju tur med våra barn som är ganska stora, struntar de i maten en kväll så mår de faktiskt inte dåligt av de, de klarar sig bra ändå. Kolla bara om han äter som vanligt hos dagmamman, och så håller vi tummarna för att de envisa ungarna förstår sitt eget bästa snart ;)

2012-11-15 @ 22:59:28
URL: http://Www.lindamedfler.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!