Svar på fråga

2013-06-28 |15:09:27
Jag fick en fråga för några dagar sen, om Leos sov-vanor & så. 
 
Leo brukar få sova en lur på dagarna, hemma kan det röra sig om 40 minuter men oftast blir det uppemot 1,5 timme. På förskolan blir det 40-45 minuter, då vaknar han av sig oftast av sig själv. 
Sen beror det lite på vissa dagar, är vi iväg & gör något eller om Leo är mitt uppe i något så tvingar vi honom aldrig att sova. Så ibland skippar vi middagsluren helt & får då en ibland helt enormt grinig 3 åring. 
Så jo, jag skulle absolut säga att Leo behöver få sova en stund på dagen. 

På kvällarna lägger vi Leo mellan 19-20 någon gång, då läser vi saga/läser ur hans faktaböcker om olika (farliga & skitäckliga) djur, sen är det puss & kram. Sen stannar jag eller D där inne & antingen håller Leo i handen eller så brukar jag hålla på med hans hår tills han somnar. Ibland har han svårt att varva ner & "ska bara" göra tusen saker, men när han väl tar det lugnt & tar ett djupt andetag så brukar han somna på två sekunder ungefär. 
Vi har börjat med att försöka ta bort en massa tv-tid på kvällen, att vi istället lägger honom tidigare & läser en bra stund istället för att skynda på allting vid nattning som det tyvärr lätt blir att man gör ibland. 
 
Leo vaknar ju runt 5-6 på morgnarna, något som är jättejobbigt eftersom det oftast är då jag har lyckats få Max att slumra till igen. Därför har vi ibland medvetet tagit bort sovstunden på dagen för att se om han sover längre, eller alt lagt honom senare (20.30 ungefär). Men nepp, inget av dessa trix hjälper. Inte ett dugg. 
 
Så, Leo är en morgonpigg kille, precis som hans mamma var när hon var liten. 
Eller, jag är väl det nu med. Jag har inget emot att gå upp vid 7, men att gå upp mellan 4-5 som jag gör nu är INTE kul någonstans. För mig är det fortfarande natt då, & det är oftast då jag sover som bäst. 
 
Hoppas det blev lite svar på din fråga? 
 
Kommentarer
Postat av: Anna

Tack för att du tog dig tid att svara :) Vi kanske också borde ta bort tv-tid på kvällen istället. Nu läser vi ju bara 1 bok på kanske 5 min. Jättebra att få tips på hur andra gör som har barn i samma ålder!

2013-06-29 @ 09:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!