Mellanmål

2014-02-03 |15:29:13
Mellan intensivt plugg så slängde jag ihop lite grahamsbullar, så nu har jag precis smakat & de var riktigt goda! 



Kommentarer
Postat av: nyfiken

Hej!
Tänkte fråga dig, när du tycker de är en lämplig tid för barnen att börja på dagis?
Alltså generellt, bror ju mycket på individ, ekonomi, familj osv. Men tänkte vad du tycker och vad som står i dina läroböcker osv :) Om man bara ska se till barnets bästa, inte tänka på ekonomin jobb osv.
BVC säger ju till exempel att dom inte har något behov av det fören vid tre års ålder. Stämmer det ?

:)

Svar: Hej!

Oj, det är en svår fråga att svara på. Alla barn är olika och olika redo för saker, men i allmänhet runt 1 år skulle jag säga. Max började veckan efter att han fyllde 1 och han stormtrivs och jag ser hur han utvecklas dagligen av att vara på förskolan.
Att Bvc säger att barnen inte har behov av förskola förrän de är 3 år är bara (ursäkta) skitsnack. Av de böcker vi har läst (där alla böcker bygger på flera års studier eller forskning) så lär barn tillsammans i sociala samspel med andra barn (& vuxna). Och detta är också viktigt att poängtera, barnen lär i samspelet oavsett ålder. En 1 åring får ut minst lika mycket av förskolan som en 5åring, bara det att en 5 åring kan berätta allt han eller hon har varit med om medan 1åringen kanske inte är lika verbal. Alla sinnen stimuleras på förskolan och barnen lär sig att fungera i grupp, förskolan har ju en jättebra läroplan som man som förälder kan få titta i om man vill. Där ser man de mål som förskolan strävar efter och det är väldigt mycket av det man gör dagligen, och som man som förälder kanske inte ser som lärande,som kommer in under många av de målen vi har.

Jag tror att det är viktigt att även ta sig tid att besöka förskolor innan man ansöker om en plats. Vi valde till exempel våra barns förskola eftersom den har en förskolebuss vilket vi såg som en enorm möjlighet till lekande lärande samt att förskolan är väldigt framåt och hänger med i utvecklingen. Det var inte den förskolan som låg närmast där vi bodde då, och verkligen inte nu sen vi flyttade utanför stan. Men vi trivs och älskar alla pedagoger som varje dag strävar efter att uppmuntra barnen till att vilja lära sig mer!
Så att åka den extra 0,5-1 milen varje dag är absolut värt det!

Haha oj nu blev det en hel novell, hoppas du fick svar på din fråga & fråga gärna mer om du undrar över något :)
Märy

2014-02-03 @ 21:15:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!