Låååång dag

2012-10-30 |22:17:28

Mycket skola, sen handla mat, sen checka in i stugorna, sen öva inför en gestaltning, sen öva inför en digital presentation, sen babbla lite..
Och nu ligger vi i våra sängar & ska sova, så god natt!

Lunch

2012-10-30 |12:21:46

Nu har vi precis ätit lunch, det blev en sallad för min del. Gott gott!

Godmorgon

2012-10-30 |04:17:10

Sådärja, nu blir det att hoppa in i duschen & sen fixa sig. Wie hej tidig morgon!

Packad

2012-10-29 |21:48:30

Nu är bilarna hämtade, väskorna packade och det mesta är klart.
Imorgon bitti får jag packa det sista, typ smink & sånt.

Klockan står på 4.15 så det är nog dags för sängen snart, fast det är svårt nu när jag är så uppe i varv.
Lillebror är helt galen i magen han med, så det blir inte lätt att somna när det är sparkfest där inne haha! Men samtidigt är det ju helt underbart att veta att han mår fint och sprattlar runt som bara den, mysigt till tusen.

Nej nu ska jag smörja in magen, allt för att försöka undvika fler bristningar än de jag redan har, kissa för tusende gången denna kvällen, ta en halsbrännatablett så jag kan sova & sen är det nightynighty för min del.

Stress

2012-10-29 |17:18:08

Usch vilken stressig Blä-dag det har varit. Allt har bara gått fel känns det som. Tur att det blev bättre där en stund när jag träffade min handledare inför min praktik, det kändes jättebra & det ska bli skitskoj att börja på måndag!
Sen gick jag snabbt ner på stan & införskaffade strumpbyxor i gravidsize till sandras kalas på lördag, plus plåster, nässpray & halsbrännatabletter på Apoteket. Efter den snabba shoppingen plockade D & Leo upp mig, & vi åkte ut till LinneaBe i svalsta där vi blev bjudna på fika & småkillarna fick leka en stund, sen lassade vi in skötbordet i bilen (efte lite klurande & D plockade isär det lite) & åkte hemåt.
Nu har D åkt till sitt jobb för att hjälpa sin mamma med något, sen ska vi ut dit igen (& världens snällaste David hjälper oss) & hämtar två hyrbilar.
SEN ska vi nog varva ner lite. Kanske.

Leo fick lite köttbullar & makaroner nu för han var en sån tjurpelle så han ska få sova tidigt ikväll (fru är världens snällaste & passar honom när vi andra är bil-hämtare).

Just nu

2012-10-29 |09:21:13

Morgonplugg!


Leo ville upp vid halv sju-tiden, han gosade en stund i vår säng förs som tur var. Han pussade på magen & på mig, sen sa han "du älskar dig", haha. Gullungen, du är så fin!

Nu har vi tittat på fåret shaun i hundra år känns det som, nu fick pappa D gå upp & ta över leka det medans jag satte mig framför datorn för att fixa det sista i min digitala presentation.

Senare idag ska jag träffa min handledare, spännande & kul! :)

Godnatt miss fatty

2012-10-28 |22:40:00

D skjutsar hem Cim, det är 4 minusgrader ute så det är kallt nu! Brr!
Jag har smörjt in magen som kliar som bara den, hoppas verkligen jag klarar mig utan alltför många nya bristningar.
Går nu & "luftar" magen eftersom den är helt kladdig av all lotion, så passade på att ta magbilder på en gång.
Naveln går knappt inåt längre, försökte ta en bild på det men det är svårt att få med (tog bilden lite underifrån så det är därför magen ser helt gigantisk ut).

Nu ropar sängen på mig, Godnatt!

(Vecka 28+4 idag)

Just nu

2012-10-28 |18:39:16

Leo har ätit middag, borstat tänderna, fått pyjamas & napp&snutten. Nu sitter han i soffan mellan alla stora grabbar, han stormtrivs.
Snart ska han få sova, i hans huvud är ju klockan tjugo i åtta så klart han är trött lillkillen.

Ikväll blir det Bingolotto, nu ska vi bli miljonärer! Wie!
Då ska vi betala av alla grejer, köpa en resa till nästa år, ha insats till ett hus... Va? Vadå? Jaha, man måste vinna först. Äh, detaljer!

Trotsade kylan

2012-10-28 |14:39:24

Jag & Leo tänkte först ha en hemmadag till, men sen trotsade vi kylan & mötte upp Linda&Billy i en lekpark där grabbarna fick leka av sig med bland annat alla löv på marken. Oj så kul dom hade!
Sen bar det av hem till linda&billy där vi drack varm choklad(te till mig) & åt hembakade småkakor - lika gott som alltid när Linda har bakat!
Efter fikat busade/bråkade grabbarna lite & sen åt vi lunch bestående av kyckling med pommes & bea. Inte den nyttigaste kanske, men gott var det!
När lunchen var uppäten så var det lite mer lek på schemat, men grabbarna började dessvärre bråka mer & mer eftersom de var supertrötta båda två så efter en stund gav vi upp & jag&leo begav oss hemåt.
Leo somnade innan vi ens hade gått 300 meter, så trött var han nog alltid haha! Han vaknade knappt när jag tog av honom alla kläder här hemma & nu sover han så sött i sin bamsesäng.

Jag ska nog ta & vila ögonen en stund jag med, känner att det behövs. Fick otroligt ont i svanken påvägen hem nu, usch det känns att kroppen är hel förändrad nu när jag är gravid & stor som en enorm köttbulle. Hm!

Senare ska vi nog åka förbi LinneaBe & plocka upp ett skötbord, det känns så stort att köpa & fixa grejer till lillebror.. Herregud vi ska bli en 2barns-familj!

Kallt!

2012-10-28 |08:11:10

D skulle rusa till jobbet & frågar ni i farten hur kallt det är ute, så han vet om han ska ta en tjock eller lite tunnare jacka.
Jag går in på väder-appen & ser detta:
(Han tog den tjockare jackan!)

Godmorgon

2012-10-28 |07:45:37

Är det söndag idag? Eller vad är det för dag? Ojoj jag har ingen koll alls, men börjar få lite hum om vad klockan är nu.
Leo ville gå upp lite innan 6, vilket egentligen var lite innan 7 om man ska vara realistisk & tänka hur hans kropp tänker. Efter lite gos i sängen & att han hade lekt lite på sitt rum så gick vi upp, klockan på micron stod på 8.22 men då var alltså klockan egentligen 7.22 så det var helt okej.
D sover fortfarande, ska väcka honom snart så han kan åka till jobbet.
Det är frost ute, massor! Så nu är nog vintern påväg faktiskt, wie!
Såg på min väder-app att det ska snöa i Karlstad när vi är där, spännande!

Nu ska jag dricka lite te & mysa med min lilla kille <3

Godnatt

2012-10-27 |22:45:55

Jag har kikat på en film, Leo somnade vid 20tiden. Nu är jag en tröttmössa & har som växtvärk i hela ryggen & ner i ena benet - aaj aaj!
Har haft en del sammandragningar ikväll också, blir så nojig av det :/
Men det är säkert bara livmodern som övar sig lite, eller hur?

Hur som, dags att sova nu.
D är nog ändå inte hemma på ett par timmar.
Nattinatti !

Lördagsgodis

2012-10-27 |19:14:26

Jag & Leo har öppnar hans Tom&Jerry-påse plus att Leo fick en tablettask som var från mormor.
Vi smaskar & påminner varandra om "en i taget, tugga ur först!", framför Janne långben The movie.

Väldigt mysig lördagskväll om ni frågar mig :)

Baka diska vispa

2012-10-27 |15:58:31

Jag & Leo multitaskar litegrann.
Vi slängde ihop en äppelpaj som ni står i ugnen medans Leo diskar/lagar äppelsoppa på äppelskalen & kenwooden ska precis börja vispa vaniljvispen.
Okejdå, vi kanske inte multitaskar. Iallafall inte jag, jag sitter på en stol & är allmänt tjock.
Leo däremot, han både diskar med diskborsten OCH rör om i sin soppa samtidigt. Duktig kille!
(Hoppas dock innerligt att han glömmer fråga om jag vill smaka sen...)

Snart kommer pappa D hem en snabbis innan han ska vidare till en kompis ikväll , så vad passar inte bättre än en nybakad äppelpaj med kenwood-vispad vaniljvisp?

Mitt hjärta

2012-10-27 |14:43:23

Tänk att vi har en sån fin son, stackars lillebror i magen har mycket att leva upp till ;)

Lunch

2012-10-27 |11:38:15

Det blev en enkel men god lunch här idag, pastahjul med bacon&vitlöksås. Mums tycker både jag & Leo!

Lillkillen ska få sova middag nu snart, hans ögon ser vääääldigt trötta ut även om han inte vill erkänna det ;)
Får se om jag också vilar en stund eller om jag fixar lite med disk & sånt.

Leker

2012-10-27 |11:06:11

Haha vilken fantasi Leo har alltså.
"Mamma jag bygger en hus!"
(Ja han säger EN och inte ett)
Jag frågar vem som ska bo i huset.
"Mamma!"
Då frågar jag varför jag inte får bo hos honom & pappa. Jag får svaret:
"Mamma är för tjock".
Hahahah tack ska du ha, älskade unge <3

Lördagsmorgon

2012-10-27 |08:10:31

Pappa D har åkt till jobbet, jag & Leo äter frukost framför Barnkanalen där dom visar Bamse just nu.
Leo sitter på golvet & äter sin macka/pratar med tv'n. Jag ha dragit på mig min zipperall & öppnat upp för magen för annars blir det himla trångt, så lillebror kikar också på Bamse kan man säga ;)

Idag blir det en tvätt-dag, ska ev baka bröd också om orken finns.

Vad gör ni idag?

Aurorasamtal nummer 2

2012-10-26 |13:16:05

Ännu ett samtal & jag är, precis som förra gången, helt tom. Tårarna rann som vanligt & det var enormt påfrestande, jag är helt slut nu.

Vi pratade om vad jag hade för förväntningar inför Leos förlossning & vad jag trodde skulle hända då.

Jag ville ju så gärna få en "normal" förlossning, det gör svinont men går bra, jag får upp Leo på bröstet & vi är en familj. Sen ligger jag kvar i sängen & blir sydd av min bm & sen är allt klart!

Nu är jag så rädd för att det ska bli likadant som förlossningen med Leo ändå blev eller att jag ska få panik & tappa kontrollen helt.. Men samtidigt så sa aurora-barnmorskan att det kommer stå skrivet i hela min journal, allt jag har gått igenom så vem som än blir min bm så kommer hon pusha mig & finnas där, & att man kan se på förlossningsförloppet från Leos födsel att min kropp ÄR gjord för att föda barn, jag hade öppnat mig 4cm när vi kom in & det hade jag ju knappt känt(värkarna började 4.30 & vi kom in vid 07.00).
Sen öppnade jag mig jättefort & hade jag inte fått epiduralen så hade allt gått mycket bättre & snabbare eftersom min livmoder redan skötte allt jättebra.
(Epiduralen gjorde att Leos huvud inte trängde ner sista biten trots att jag var öppen 10cm vid 13.00 så är han inte född förrän 16.29).

Och med snitt så kommer jag garanterat ha ont ett bra tag, men om jag föder så finns chansen att jag bara blir lite öm & faktiskt mår jättebra direkt efteråt.

Men det finns ju ingen garanti för det! Jag är så jäkla rädd för att föda ju, även om jag också vill ha den där "normala förlossningen" som alla pratar om är så underbar..


Usch dettas så enormt jobbigt.
Jag är så RÄDD för att föda.

Är det någon där ute som hade en hemsk första förlossning (kanske med epidural, sugklocka och/eller klipp?) men ändå fick en kanon- andra förlossning?


När jag är i vecka 32 ska jag träffa en läkare igen & det är då jag ska veta om jag vill föda eller ha snitt. Är i vecka 28 nu, så det är ungefär en månad kvar nu :/

Vardagslyx

2012-10-26 |08:36:33

Jag har precis kommit hem, skjutsade D & Leo till jobb/dagis.
Nu äter jag supergod frukost & ska kika på ett avsnitt av Berg flyttar in.
Sen bär det av till aurorasamtalet.

Godnatt

2012-10-25 |22:51:21

Vi har möblerat om lite i vårat sovrum, flyttat sängen & byrån. Vi har även tagit in kontors-hörnet (dvs datorn + skrivbord) hit, så snart är det fritt fram att inreda inne i lillebrors framtida rum. Mysigt!

Det är fortfarande lite rörigt här i vårat sovrum, men jag bjussar på en suddig bild från sängen. Där ligger jag alltså nu, snygg som få! Haha!

Så, det är dags att sova nu. Imorgon står ännu ett Aurorasamtal på min to-do-list, ska bli skönt faktiskt. Efter det samtalet kommer hon att skicka en remiss till läkaren på sjukhuset igen, förhoppningsvis får jag en tid rätt snart & blir beviljad mitt snitt. Hoppas!
Även om det var otroligt skönt att få bearbeta & prata om hur förlossningen med Leo var, så har det inte ändrat hur jag känner. Jag vill fortfarande ha ett snitt & jag är säker på det, punkt slut. Jag är bekväm i mitt val & hoppas att det blir beviljat utan problem.

Övriga saker på min to-do-list är att skjutsa mina killar till jobb/dagmamma, skriva klart min digitala presentation & städa här hemma (är det fredag så är det!).
Hoppas att tröttheten är inom kontroll bara, så jag inte behöver sova imorgon em..

Nej, nu är det sovdags! Till&med D verkar tänka att han ska sova i sängen & inte soffan! Det ni!


Godnatt!

Middagen

2012-10-25 |19:37:38

Potatisfondant med kyckling & bea, mumsfillibabba!

Just nu

2012-10-25 |19:27:31

Leo är nybadad & tror det eller ej, men det blev inget bråk alls när han skulle upp. Han blev inlindad i handdukar & jag bar honom som en mumie ut till D & sa precis så som min mamma alltid sa när hon gjorde detsamma med oss;
"Här kommer en säck potatis!".
Leo skrattar så han kiknar & vi skrattar lite allihopa tillsammans, i sann tv-reklams-anda.

Nu myser jag & Leo i soffan framför barnprogram, pappa D fixar det sista med vår mat - så skönt att slippa laga mat idag för jag är så trööööött!
Tack, underbara D <3


Bada bada

2012-10-25 |18:55:21

Leo älskar att bada, speciellt om han får skum i vattnet - då är det extra kul!
Försökte få till några bilder på honom men de flesta blir jättesuddiga eftersom han inte riktigt förstår det här med att "stå stilla", haha!
Här kommer iaf ett par bilder på vår lilla fisk till son :

Leo äter

2012-10-25 |18:23:56

Haha mammas lilla kille, du är så underbar! Charmknutte där! <3

Föreläsningar

2012-10-25 |11:05:22

Idag har vi riktat in oss mycket på jämställdhet & genus, väldigt intressant men att ha 2 föreläsningar á 1,5 timme är väääääldigt segt. Puh!

Frukost

2012-10-25 |08:18:24

I skolan!

Har blivit så jäkla snorig & halsen gör sjukt ont. Blä!

Middag

2012-10-24 |19:08:53

Kycklinggryta med ris, mums.
Har fått frågan vad jag har i min kycklinggryta & det är så enkelt som kyckling, champinjoner, paprika & ibland lite lök. Sen på med matgrädde, soya & kycklingfond. Om den inte blir tjock så blandar jag i lite maizena också.
Så den är himla enkel & väldigt god!
Det blev två matlådor också, en som jag kan äta i skolan imorgon & en jag kan frysa & ta med mig till Karlstad nästa vecka. Perfekt!

Fru & moster är här, de ville ha mat & smaka på mina lussebullar haha.
Nu sitter Leo & spelar lite spel på frugans telefon, han ska nog få hoppa i badet snart. Mysigt! :)

Vecka 29

2012-10-24 |14:49:00
Idag är det onsdag vilket innebär att det är en ny bebis-i-magen-vecka,
idag går vi in i vecka 29, alltså vecka 28+0. 
Helt otroligt vad fort det går nu! 
Om bara 12 veckor är lillebror beräknad, helt galet!
 
Bebisinfo:
Lillebror är nu ca 39 cm lång & väger 1200 gram på ett ungefär, det är som sagt olika info på varje bebis-sida.

Hur mår jag?
Jodå, tackar som frågar. Halsbrännan kommer & går, men kan ha det inom kontroll med mina älskade Losec-tabletter. Tack gode gud för dom! 
Järnvärdet är det värre med, jag är så jäklarns trött nu. Hela dagarna, dygnet runt. Sover dåligt, bara vrider & vänder på mig hela nätterna känns det som.. Blä! Får se hur järnvärdet är nästa vecka när jag ska till barnmorskan, så får vi se om jag får "järndropp" eller inte..
Lillebror blir större & det märks att det börjar bli lite trängre där inne i magen, han trycker sig emot alla håll &kanter. Ibland kommer det rejäla sparkar som nästan får mig att tappa luften, så stark är han iallafall den lilla busen! Jag längtar så enormt mycket efter honom, vill så gärna se vem han är. Leo brukar prata med magen & ropa att lillebror ska komma ut så dom kan leka, då smälter mitt hjärta en aning. Mina fina killar, en i magen & en utanför. Deras pappa längtar också, massor. Däremot har vi fortfarande inget namn till lillebror, så fortsätt att ösa på med namnförslagen hörrni! Det behövs!
 
 
Här kommer två dagsfärska bilder på magen
 
 

bakar så det knakar

2012-10-24 |12:07:20
okej,jag erkänner (hoppas innerligt att inte D läser detta då hans inget-julstök-före-1a-december-regel är ganska ristad i sten..).
 
Jag har lyssnat på julmusik & bakat julgrejer. 
Till fikat i skolan imorgon faktiskt! 

det blev lussebullar (glutenfria till en tjej som är allergisk) & pepparkakskola, och herrejösses vad bra det blev.
Att göra degen i min kenwood är sån enorm skillnad mot att gegga med händerna som jag har gjort alla år innan, den blir perfekt! Heja kenwood!
 
Här kommer lite bilder på resultatet: 
 
 
 
Kan meddela att pepparkakskolorna blev helt galet goda & smakar verkligen JUL,
receptet till dom hittar ni här.
 
Nu ska jag ta mig i kragen & sätta igång med dagens skolarbete, heja heja!
 
Just det, idag går vi in i en ny bebis-i-magen-vecka, mer info & bilder kommer sen. 

Bakar!

2012-10-24 |09:56:00
Imorgon är det torsdag, vilket betyder skoldag med föreläsningar. 
Och imorgon ska vi även stanna ännu längre för att fixa med en gestalning som vi ska spela upp på närträffen i Karlstad nästa vecka, så det blir en låååååång skoldag imorgon!
 
Därför bakar jag nu, det blir lussebullar (en del glutenfria till en tjej i klassen som inte tål gluten) & pepparkakskolor.. Och ja, det KAN bero på att jag har en sån jul-längtan! Kanske!
 
 
 

Godmorgon

2012-10-24 |07:24:20

Hälsar jag & Leo från soffan, vi har myst lite framför barnprogrammen som visas nu.
Vi ska gå in till pappa D & väcka honom nu, hans larm har ringt 2 ggr men han är lite trögstartad på morgonen.
Sen åker dom till dagmamma/jobb, jag ska ta tag i lite skolarbete plus baka till morgondagens fika i skolan :)

Jul!

2012-10-23 |20:33:04

Blir man inte helt lycklig av denna synen så säg?
Heja Ica maxi som har julpyntat!
(Slänger in en bild på mina killar också, bara för att dom är så fina!)

Middagen

2012-10-23 |19:24:18

Hemmagjord pizza med champinjoner, färska tomater, mozzarella & parmaskinka. Åhå så gott!
Och nu kan jag äta parmaskinkan eftersom den är tillagad, mums!

Utsikten just nu

2012-10-23 |16:17:57

Magen putar ut en hel del, lillebror sover nog just nu för det är väldigt lugnt där inne - bortsett från någon buff då & då.

Jag pluggar, men det är himla lätt att råka kika efter julrecept & sånt istället - längtar SÅÅ efter julen!

Tänka sig

2012-10-23 |13:47:18

Det är snart bara 30% kvar av graviditeten, helt galet!
Snart kommer lillebror <3

Om en vecka

2012-10-23 |13:28:12

Ska jag träffa min handledare & få schema mm. Det ska bli jätteskoj & jag längtar som en galning till praktiken, wie!

Äntligen !

2012-10-23 |11:25:44

Har jag fått min vfu-plats! Jag ska ringa dom vid 13 & försöka få ett möte med min handledare. jag kan ju bara idag, på fredag & måndag nästa vecka. Sen börjar praktiken! Så det är väldigt kort om tid :/
Men det får gå!

Morgonen

2012-10-23 |07:44:28

Usch natten har varit sådär..
D snarkar värre än någonsin pga sin förkylning & lillebror i magen har röjt HELA natten, vilket visserligen är hur mysigt som helst men han har verkligen väckt mig med sina hårda & plötsliga rörelser - busungen!

Så, jag är galet trött & dricker en kopp te framför tv'n just nu. Ska fixa med en digital presentation idag, den ska vara klar nästa vecka när vi är i Karlstad men det känns som att jag helst gör klart den nu idag/imorgon så jag slipper tänka på den.

Vad gör ni idag?

Sjukstuga

2012-10-22 |19:38:36

Leo har ärligen somnat, efter en halvtimmes kamp. Han går upp ur sängen & "ska bara" ha bilen, nallen, bollen... Ja, ni fattar. Sen hade han bajsat så då fick han självklart en ny blöja, jag är inte omöjlig ;) haha!

Nu kikar jag på halv åtta hos mig, lillebror gör kullerbyttor i magen så det bara guppar på utsidan! Riktigt mysigt, längtar så mycket efter honom.


D är förkyld, han sa redan imorse att han hade ont i halsen & förut tog han lite cho-san (eller plingplongmedicin som han säger). Nu har han däckat & snarkar för fulla muggar i soffan, stackarn.


Så, Leo sover, D sover. Bara jag & Lillebror är vakna, ska nog göra en kopp te till oss i pausen. Och roligare än så blir det nog inte denna måndagskväll.

Gissa

2012-10-22 |17:43:24

Vad vi äter ikväll?
Självklart tillagat i en gjutjärnspanna, allt för att jag ska få i mig det lilla extra järnet!

Smaklig lunch

2012-10-22 |12:59:13

Muuums!

Lunch

2012-10-22 |12:08:17

Pastasallad!

Bilderna

2012-10-22 |09:44:57

Här kommer ett par bilder från junibacken, utan inbördes ordning.
Se & njut!

Tävlar

2012-10-22 |08:58:19

Jag tävlar om ett fotvårdskit hos min favoritblogg Spiderchick.nu!
(Kan dessvärre inte länka på appen, men skriv in hennes adress för det är verkligen värt de extra sekunderna det tar. Jag lovar er minst tre goa skratt!)

För det slog mig för några dagar sen, att jag har inte sett skymten av mina fötter sen iaf ett par veckor tillbaka. Jag tog en bild nu för att visa er min utsikt just nu, & ja... Jag ringade in det mobilens kamera såg av mina fötter, jag tror det är en bit av mina tår? Vad tror ni?

Känslan av

2012-10-22 |08:54:15

Att någon kikar ut hela tiden..

Godmorgon!

2012-10-22 |08:24:12

D & Leo åkte för en stund sen mot dagmamma & jobb, jag hoppade in i duschen direkt & nu äter jag frukost innan denna skoldag hemma börjar.

Nu börjar kroppen bli sjuk otymplig, bara att plocka upp kläder/leksaker från golvet är en stor & jobbig utmaning. Det känns att det ligger en bebis i magen & luften tar slut på en halv sekund så fort jag böjer mig framåt & ska plocka upp tex Leos kläder eller något sånt. Puh!
Ska försöka städa idag men måste ändå inse min begränsning & att jag faktiskt inte KAN ligga på knä & plocka grejer under någon byrå eller sängen, det får D göra på tors när han är ledig.

Nej nu ska jag hugga in på min frukost!

Hamburgare

2012-10-21 |19:53:14

Åh en favorit i repris! Så otroligt gott.

Snart är det solsidan också, underbart!

Handlat lite

2012-10-21 |15:41:52

Leo fick stanna hos farfar & leka förut idag, medans jag & Pappa D åkte till babyland(barnens hus). Vi skulle kika på en overall till Leo, då vi såg att det var rea, men självklart så var det stängt för inventering idag!
Suck!

Då åkte vi till babyproffsen & hämtade en babybox samt köpte ett regnskydd till lillebrors vagn, skönt att ha det gjort.
Sen kikade vi i lite affärer, men vi hittade inget speciellt.

Nu har vi ätit sen lunch & fikat lite te/kaffe, och vi ska börja packa ihop oss (städa upp allt lego som Leo har röjt med...) & sen åka hemåt. Det har ju ändå 1-1,5 timme hem härifrån & vi ska ju få finfrämmande ikväll(fru&david) så bäst att vi beger oss.


Vad har ni gjort idag?

(Ni får en bild på Leo & pappa D från igår, hade ingen bild från idag)

Min utsikt

2012-10-21 |09:48:11

Leo leker med låtsasfarmor & vi ska snart äta frukost.
Jag ska bara kissa för tusende gången den här morgonen, lillebror hoppar kanonkulan på min kissblåsa!

Myskväll

2012-10-20 |22:51:45

Vi har smaskat ostbågar & cola framför tv'n nu någon timme eller två. Leo fick sig ett härligt skumbad innan det var läggdags & han somnade himla fort sen, han var väl helt slut efter denna lekdag! Haha han pratade om Tjoffsan under hela middagen, sötungen.
(Vi såg Tjoffsan under "resan" med sagotåget på junibacken)

Nu börjar mina ögonlock bli läskigt tunga så det är nog dags att gå & lägga sig snart.
Lillebror busar runt i magen, så han är nog precis som Leo var i magen & som deras pappa är - en sann kvällsmänniska!
Idag har han röjt i stort sett hela dagen, helt galet! Undrar om han har sovit något alls? Eller jag kanske känner honom då med, om han sparkar till i sömnen? Hm, jag har ingen aning om hur det funkar..


Jag har kikat i lite tidningar med jul-reportage i (ds låtsasmamma hade köpt ett par stycken), så sjukt mysigt & jag blir så pyssel&julbak-sugen!
Har pratat med D om att vi verkligen ska försöka åka till skansens julmarknad i december, vore så otroligt mysigt!

Längtar ni till julen?

Junibacken

2012-10-20 |15:21:53

Vi har precis varit på Junibacken med D's pappa & Co.
Himla kul & mysigt, även om det var aningens för många skrikiga barn för min smak (då snackar vi gallskrik!)..
Leo skötte sig exemplariskt & lekte som en galning, vi åkte sagotåget & sen åt vi pannkaka/köttbullar. Mums!
Leo fick även en gosedjurs-apa & en fin Pippi-tröja av farfar, tusen tack!

Nu är vi på g hem & sitter fast i köer såklart. Men det gör inte så mycket, alla är på bra humör.

Härlig dag trots regnet!

Lekstund

2012-10-20 |09:27:58

Leo vaknade vid halv åtta-tiden & nu har vi precis gått upp, vi leker lite med lego tills vi ska äta frukost här hos Leos farfar. Mysigt värre! Får se vad dagen bjuder på, blir nog en promenad iallafall, skönt.

Påväg

2012-10-19 |17:56:18

Vi är nu påväg till D's pappa & Co.
Det spöregnar & man ser knappt något alls, hu!

Leo har nästan somnat till lite & lillebror i magen buffar lite då & då, mysigt värre.

<3

Vätska

2012-10-19 |15:53:18

Jag hade på mig strumpor i en halvtimme ungefär, tog av mig dom & då så mina vrister ut såhär..

Nu tar jag helg!

2012-10-19 |13:28:11
Efter ett par timmars intentivt (jag svär att jag såg en gnista på tagenterna där emellanåt!) skrivande på den där dumma uppgiften så har jag nu skickat in den. 
Det får bära eller brista nu, huvudsaken är att jag har försökt & att jag får kritik så jag kan lära mig.
Försöker intala mig själv det iallafall, annars hade jag nog suttit med den där uppgiften tills nästa vecka..

Nu ska jag hoppa in i duschen & skrubba mig ren, har svettats som en gris under skrivandet, sen ska jag unna mig lite choklad som ligger i kylen & väntar. 

Sen packa, för ikväll åker vi mot D's pappa & familj, det ska bli himla mysigt. Vi har inte träffats sen jag fyllde år i mitten av augusti, så det var minsann ett bra tag sen. 
Hoppas lillebror är medgörlig & vill sparkas lite om någon av dom vill känna, alltid lika mysigt. 


Nej, nu ropar duschen på mig! 
 
Heja mig, nu är det fredag & heeeeeeeelg! 
 
 
 
En glad, osminkad & sjukt svettig tjej!

Paus i kaoset

2012-10-19 |11:34:13

Jag har skrivit 3 av 4 sidor, men det känns inte alls som att jag har fått med svaren på frågorna. Usch det är så otroligt luddiga frågor så jag vill bara krypa under täcket & hoppas på att arbetet skriver sig själv.. Hu!

Därför blev det nu en lunch-paus, grillad kyckling med vitlök/örter-färskost, en ostfralla till det & en liten flaska julmust.
Visst, ingen höjdare-måltid direkt. Men god! Och är det fredag så är det!

Nu kör vi!

2012-10-19 |08:24:37

Tog en sväng förbi Ica maxi när jag hade lämnat Leo hos hans dagmamma.
Köpte lite färsk bröd, lite cashewnötter & en grillad kyckling som jag ska avnjuta till lunch sen - är det fredag så är det!

Nu ska jag börja plugga, böcker är framtagna & te't är fixat! Lyssnar även lite på p3's morgonpasset, det blir så mycket mysigare då.

Ha en fin förmiddag!

Tidig morgon

2012-10-19 |05:55:44

D åkte nyss med sin skjuts mot jobbet, självklart kan jag inte somna om så jag ligger & fipplar med telefonen lite. Ska snart gå upp & ta en kopp te & packa lite i Leos dagis-väska.


Idag är det fredag!

Dags att sova

2012-10-18 |23:21:51

Leo somnade vid lite efter 21 kanske, han ville minsann inte sova ikväll! Men till slut slocknade han i sin säng, kikade till honom nyss (som vanligt innan jag ska lägga mig) & han har till&med lagt sig mysigt under täcket.
Tänk att hjärtat inte svämmar över av all kärlek som bara flyger på en när man tittar på sitt eget barn som sover, helt otroligt faktiskt.
Ja, sen är jag ju gravid och extra blödig men ändå!

D ska upp & jobba äckligt tidigt (jag stängde av öronen när han nämnde något om kl 6?), han blir som tur var hämtad av en annan kille som ska jobba så jag har vårdnaden om bilen imorgon & skjutsar därför Leo till dagmamman då. Sen ska jag hem & rå-plugga, ska skriva färdigt ett arbete som jag bara har gjort 1 uppgift på änsålänge.. Hu!
Men vill verkligen ha det gjort då vi ska till D's pappa i helgen & jag vill inte ha massa skolgrejer i huvudet då, plus att arbetet ska vara inne på måndag så vill bara få det gjort & skicka in det nu.

Hur som, jag har lagt mig i sängen nu & ska sova. Lillebror har lugnat sig lite nu & buffar bara till litegrann då & då, förut var han helt tokig den lilla busen!

Godnatt på er, sov gott!

Just nu

2012-10-18 |21:15:12

Lillebror skuttar, hoppar, dansar & gör kullerbyttor inne i magen. Han är vildare än vanligt & det gör faktiskt ont ibland av alla häftiga & hårda rörelser.
Samtidigt så älskar jag varje sekund han rör sig, det betyder ju att han mår bra där inne.

3 bilder

2012-10-18 |19:27:44

Jag & Leo har ätit pannkakor till middag, nu har vi borstat hand tänder & fått på honom pyjamas.
Själv har jag slängt in en maskin tvätt så jag har nu svidat om till min zipperall, där magen änsålänge får plats (pju!).

Vi fick även hem fina teckningar idag, som Leo hade gjort med fingerfärg hos sin dagmamma. En av dom var så oroligt fin att jag ska ta & rama in den- det är en med hans handavtryck!
Nästan så man vill använda de till en tatuering någon gång i framtiden, så fin tycker jag att den är! (Jag älskar handavtryck, det är så vackert!)


Lekstund

2012-10-18 |17:28:57

Leo kom nyss hem från dagmamman, pappa D fick åka till jobbet en sväng ikväll igen.
Så nu busar & leker jag & Leo i hans rum en stund innan vi ska laga mat - pannkakor! Funderar på om jag ska göra fläskpannkaka i ugnen eller steka vanliga hederliga pannkakor..
Äh, det visar sig!

Leo tar alla sina små bilar till mattan & låter dom "tanka", sen sprang han & gömde sig bakom dörren haha.
Jag sitter på en hög med kuddar så jag ska kunna komma upp, det börjar bli riktigt tungt att resa sig upp från golvet nu så när D inte är hemma & kan assistera mig så sätter jag mig helst inte direkt på golvet.

Nu ska jag fortsätta busa med min älsklingskille!

Skolan

2012-10-18 |10:59:08

Vi har en låååång föreläsning just nu, jag antecknar & hinkar glögg (lycka!)

Usch idag är halsbrännan hemsk, hua. Men det blir nog bättre av lite mat om en timme :)

Vecka 28!

2012-10-17 |21:43:16

Idag gick vi in i vecka 28, alltså 27+0!
Oj oj vad tiden går undan nu, veckorna bara flyger iväg känns det som.

Det är så olika info på alla mina appar, men jag tror lillebror väger runt 1 kilo nu & är ca 35 cm lång?

Jag mår fortfarande hyfsat bra, ryggen har börjat göra ont när jag anstränger mig & järnbristen gör mig enormt trött & orkeslös. Men, jag mår ändå BRA! Så skönt!

Här kommer några rykande färska bilder på kalaskulan!

Just nu

2012-10-17 |19:34:11

Leo har fått bada & tvättat håret under tårar & skrik, så nu myser vi i soffan framför Halv åtta hos mig.
"Dom lagar mat", säger han. Sötungen!
Fast han sneglar lite på filmen på iPaden också, samtidigt som han håller mig i handen. Åh så mysigt!

Järnboost

2012-10-17 |19:30:18

Hittade ett recept i buffétidningen idag, med massa spenat i. Så jag tänkte att vi testar!
Det var gott, men jag tycker ju att spenat blir lite väl slemmigt när den är varm. Det gick ner iaf & jag la solrosfrön på då dom också innehåller järn. Heja!

Aurora-samtal

2012-10-17 |14:58:18
Oj,var ska jag börja?
 
Det var en väldigt varm & sympatisk kvinna jag fick prata med. Jag fick berätta om Leos förlossning, ur min synvinkel, från början till slut. Allt om hur det kändes, hur vi blev bemötta, hur allting gick och ja, jag fick berätta ALLT. Det var helt otroligt jobbigt känslomässigt, men samtidigt otroligt skönt.
Tårarna rann en hel del och det var väldigt svårt att inte hulka när jag kom till alla jobbiga bitar av förlossningen. 
Efter att jag hade berättat så läste vi tillsammans igenom min journal och hon förklarade för mig vad allt läkarspråk betydde samt gick igenom steg för steg om vad som enligt journalen hände under förlossningen & tiden efteråt. 

Sen berättade hon också att hennes jobb inte alls var att försöka få mig att föda vaginalt, utan det var att jag skulle känna mig 100% säker & bekväm med mitt beslut om HUR jag vill föda- oavsett om det blir vaginalt eller med kejsarsnitt. 
Det kändes helt galet skönt och lite som en "befrielse" att hon faktiskt inte alls försökte övertala mig till något utan att hon bara ville hjälpa mig att gå igenom allt det jobbiga med Leos förlossning + tiden efteråt , och därmed kunna komma fram till vad jag vill. 

Så, det var en väldigt svår och jobbig timme där på Kvinnohälsan & mina ögon var helt svullna när jag gick därifrån. Men i hjärtat kändes det ändå lite lite liiiite lättare att tänka tillbaka på förlossningen, och det var så skönt! 
 
 
Nu ska jag begrava mig i glass, det är jag tametusan värd
 
 

Lunchdags!

2012-10-17 |12:10:00

Frugan lagar mat (jag gjorde faktiskt såsen & dukade), det blir kyckling med pasta & vitlöksås. Mums, det kurrar i magen & lillebror är nog också hungrig där inne.

Snart är det bara en timme kvar tills jag ska på Aurora-samtalet, jag börjar bli riktigt nervös nu.. Är så rädd att hon ska köra över mig & tvinga mig att föda vaginalt.. Huu!
Håll tummarna för att det går bra?

Bm-besök

2012-10-17 |09:42:56

Järnvärdet var 102 så det var sämre än förra gången :/
jag ska proppa i mig järnrik mat & försöka ta 1-2 niferex/dag i två veckor, annars blir det att få något slags "järndropp"..

Lillebrors hjärtslag var 135-140 så det var bra, han låg & sparkade samtidigt den lilla busen!

Mitt sfmått hade däremot stigit till skyarna! Förra gången hade jag ju 24 & nu låg det på 30!! Jösses!

(Bilden är färsk från alldeles nyss hos frugan)

Imorgon

2012-10-16 |20:28:56

Är det 17 oktober 2012 & då är det exakt 3 år sen jag & D fick vårat plus som sen blev till världens finaste Leo.
Tänk vad tiden går fort!
Jag kommer fortfarande ihåg det, mina bröst ömmade så jag tänkte att "jag tar väl ett test då" fastän jag absolut inte trodde att jag var gravid (vi hade ju försökt i över ett år & skulle precis få hjälp av kvinnokliniken).
Men där kom plusset!
Jag både grät & skrattade, jag minns att jag halvskrek till D att "det står fel!", men att han sa att nej det stod minsann rätt där på Stickan! Helt otroligt!
Frugan ringde precis mitt i tårarna så jag ljög ihop en historia om att jag hade slagit i tån, senare när hon hälsade på så berättade vi & jag tror minsann hon grät en skvätt hon också.

Åh såna minnen!
Nu är Leo 2 år & 4 månader, om bara 3 månader är han storebror också. Tiden bara flyger iväg, snart är vi en 2barns-familj! Underbart!

-------
Tog precis en bild på två av de personer jag älskar mest, frugan & Leo.
Tänka sig vilken tur jag har som har så otroligt fina människor i mitt liv, jag älskar er!
(& pappa D såklart, men han kom inte med på bild just nu)

Just nu

2012-10-16 |19:59:18

Det är är min utsikt just nu, en stor mage & tv'n rakt framför.

Nu ska vi borsta Leos tänder & sen är det Godnatt för honom, vår fina kille.

Kvällens

2012-10-16 |18:54:11

Middag blev Kyckling-enchiladas, mums!

Babybelly

2012-10-16 |17:36:46

Jag väntar fortfarande på att den riktiga kulan ska komma, men insåg precis att den kanske har kommit?
(Vecka 26+6)

Hemma

2012-10-16 |15:46:07

Är hemma & har småvilat en stund, usch fy vad ont jag har i ryggen :/ jag hoppas att det snart går över för det är inte kul alls :(

Skola

2012-10-16 |11:09:52

Nu har vi lite matrast, ska hugga in på min pastasallad.
Har faktiskt fått lite gjort också, så otroligt skönt!

Godmorgon!

2012-10-16 |07:08:22

Jag har precis duschat, nu ska jag äta en macka & fixa en att ta med till skolan.
Leo är redan uppe trots att jag har försökt lägga honom igen, stackars D får ingen sovmorgon alls.

Måndagskväll

2012-10-15 |21:17:17

Jag ligger utsträckt i soffan, har precis slängt ihop en pastasallad som jag ska äta i skolan imorgon. Gott & det känns bra att inte äta en massa stekfett till mat hela tiden. Ibland känns det som om det är det enda vi äter, hu!

Jag kikar iaf på Underbart är kort, mysigt program som jag alltid fäller en liten tår till. D skulle fixa något vid datorn så jag kan ligga helt utsträckt i soffan - sköööönt!
Leo sover sen en timme tillbaka ungefär, pappa D är ledig imorgon så därför behövde Leo inte sova tidigt ikväll eftersom han kan sova längre imorgon.
Eller, vi låtsas det iaf. Han kommer väcka oss vid 6.30 ändå tror jag, oavsett om han la sig vid 20 eller om han hade fått vara uppe till 22.
Så är det bara & jag var ju faktiskt likadan när jag var liten, alltid uppe med tuppen haha!

Nej, nu ska jag snyfta till Underbart är kort & sen somna i soffan. Bra plan!
Godnatt!

Pappa & son

2012-10-15 |19:45:32

Mina fina killar gosar under pausen i halv åtta hos mig, jag blir helt överfull av all kärlek till dom! Plus lillebror i magen som hade spark-kalas alldeles nyss <3

Hanburgertallrik

2012-10-15 |19:08:32

Åh så gott & Herrejösses vad mätta vi blev!

Jag smälter

2012-10-15 |15:55:27

Leo satt först med iPaden i knät & tittade på en bebis-app, han pratade med bebisen som han kallar "lillebror".
Sen drog han ner mina mammatights, la örat mot min mage & säger "lillebrooooor! Kom ut NU! Jag vill leka!".

Blödig som jag är så fällde jag en tår eller två (eller femton..).
Min fina kille, tänk att du ska bli storebror!

Ingen ro ingen rast

2012-10-15 |12:58:46

Leo kom nyss in till mig i sängen & nu tittar vi på film på iPaden.
Jag hann knappt somna innan han kom & tyckte att han hade sovit färdigt, haha ja så kan det gå!

Pannkaka

2012-10-15 |12:02:30

Nu har jag & Leo ätit pannkakor, Leo åt kanske 3-4 stycken medans jag höll mig till 2. Han älskar pannkakor, den lilla tokfisen!

Nu sover han middag & jag ska faktiskt passa på att göra det jag med. Lillebror måste ha fått en massa energi från pannkakorna & den kalla mjölken jag drack till, för han hoppar & har sig där inne i magen!

Tänk att man kan älska en sån liten person som man aldrig har träffat, helt otroligt! Och tänk att man kan älska en annan lite större person så hjärtat nästan går sönder?
Och att man sen ändå har kärlek kvar till en ännu större person som hjälpte till att skapa de två mindre?

Mina killar är verkligen det finaste jag har <3

Lillebror

2012-10-15 |11:57:36

"Titta mamma! Jag har också lillebror i magen!"

Åh, älskade unge <3

Leker

2012-10-15 |09:43:31

Vi myser & busar i soffan hemma, det är
Världens dimma ute idag så vi stannar inne & tar det piano tror jag. Mina fogar gör fortfarande ont så det är nog bäst så.

Jag ritade ett får/lamm & Leo skulle gissa vad det var, men han kunde inte.
Visst ser man att det är ett får/lamm?!

Oct. 15, 2012

2012-10-15 |08:19:08

Leo & jag har precis ätit frukost, nu myser vi lite i soffan framför barnprogram. Haha det är ju lite roligt att nu när vi har en miljon kanaler med bl.a. Disney-channel så är det ändå bara svt's Barnkanalen som duger till Leo. Haha!

Idag blir det nog en lugn dag här hemma, det gör fortfarande ont i fogarna så vill inte göra det värre :/

Börjar det nu?

2012-10-14 |21:50:05

Förut idag var det som att det bara smällde till, pang så fick jag så fruktansvärt ont från svanken & ljumskarna & det strålade neråt i lår/rumpa. Fy tusan!
Det har fortfarande inte gått över. Det känns lite som när man känner att man ska "knäcka" benet eller så, men knäcket kommer inte utan istället är känslan som ett långt sendrag så fort man rör på sig. Konstigt kanske, hm det är svårt att förklara helt enkelt.
Ont gör det & jag håller tummarna för att det är pga den promenaden det blev idag när jag & Leo gick till loppisen. Hoppas hoppas denna konstiga smärta försvinner, jag som var så glad för att jag mår så bra rent fysiskt.

Hur som, Leo sover äntligen efter kanske 1 timmes smygande mellan sin säng & vardagsrummet med alla möjliga ursäkter till varför han inte ska sova.. (En gång hade han bajsat så det var absolut en godtagbar ursäkt!)
Jag har lagt mig i sängen, det får bli en tidig kväll denna söndag. D kikar på mythbusters, hans absoluta favoritprogram genom tiderna tror jag allt. Äh, jag tycker mest att dom smäller saker hela tiden!

Imorgon är det måndag, Leo är hemma med mig då hans dagmamma har utbildningsdag, så det blir nästintill inget plugg då. Men jag får försöka ta igen det på tisdagen helt enkelt.

Här får ni en färsk magbild plus två härliga höst-promenad-bilder från tidigare idag. (Leo ser mycket surare ut än vad han är!)

Godnatt!

Petit choux

2012-10-14 |20:18:43

Åh så gott, tack mamma!
Vilken nostalgi, mumsfillibabba!
-----------

Nu är vi hemma igen & kikar på Solsidan, såklart!

Middagen

2012-10-14 |18:18:59

Kyckling i ugn med baconinlindad potatiskaka & en god sås till, mums!
Och till detta - JULMUST!

Just nu

2012-10-14 |16:04:53

Fru drog med mig & Leo på en loppis där alla pengar går till ungcancer, så då kan man handla med gott samvete!
Det blev 2 bodysar i lite storlek till lillebror & en tröja/tunika till mig. Betalade bara 25kr för allt så jag tyckte inte att det sved alltför mycket i plånboken :)

Nu är vi hos frugan, vi köpte med oss Chailatte & jag dricker en drickyoggi också så jag inte ska bli en hungrig gnällmaja. Snart kommer D & plockar upp oss, sen åker vi mot Mkp där mat & efterrätt väntar! Mums!

Big mama?

2012-10-14 |12:12:29

På onsdag går vi in i vecka 28, alltså 27+0. Helt otroligt!!
Jag undrar hur mycket större jag ska bli, jag kommer förmodligen rulla fram & ÖVER alla på julborden i december! Det ni, vilken syn! ;)

Här är iallafall dagens mage, lillebror hoppar & dansar för fullt där inne så jag tror det är en ny bugg-kung där haha!
Kan inte fatta att det faktiskt bara är ca 12-13 veckor kvar!

Vecka 26+4 idag.

Haha

2012-10-14 |10:30:13

Varje gång vi läser i en sagobok & kommer till Mästerkatten i stövlarna, så pekar Leo på dessa två & säger "titta, mormor & morfar!".
Haha jag tycker dom på bilden ser lite väl gamla ut men det kanske är så Leo ser sina morföräldrar ;) haha!

Söndagsmorgonen

2012-10-14 |08:11:12

Leo kikar på film på iPaden, vi har precis ätit frukost - macka & mjölk/te blev det. Inte världens roligaste frukost, men så får det vara ibland.

I eftermiddag ska vi ju till Leos mormor & morfar, han pratar om det massor så han längtar nog en hel del! Och så får han ju träffa moster också eftersom hon åker med oss dit & hem, mysigt mysigt.

Planerna för dagen är att ta en sväng med dammsugaren plus att plocka på grisens rum - det ser ut som om det har varit krig i tusen år där inne!
Annars ska vi bara ta en mamma&son-dag med film & mys hela dagen, regnet öser ner så det passar perfekt!

Vad gör ni idag?

Godnatt

2012-10-13 |23:08:17

D sover fortfarande i soffan, jag har försökt väcka honom 2 ggr nu utan framsteg.. Jag sa till&med att jag vill att han ska lägga sig i sängen eftersom jag är så mörkrädd & inte vågar somna annars utan då måste tända en lampa, men då skrattade han bara åt mig & sa "jaa, jag kommer snart, jag lovar.".
Men nu hör jag att han snarkar där ute i soffan igen, suck! Karlar!

Jag får helt enkelt sova med tänd lampa, feg som jag är.

Godnatt på er, imorgon blir det en städdag för mig & Leo (tro mig, ni vill inte ens veta hur hans rum ser ut just nu..), sen blir det söndagsmiddag hos Leos momor&morfar.

Sov så gott, det ska jag försöka med!
Lillebror sparkar järnet, och jag älskar att få somna till hans rörelser <3

Dejavú?

2012-10-13 |21:32:47

Återigen så ville D se en film medans jag inte var särskilt övertygad om den.
Han övertalar mig att iaf börja titta på den, så jag ger mig (efter många suckar!), & vi ska börja kika på filmen.
Då ser jag - D har somnat! Igen!

Och här sitter jag, småtrött men kan ändå inte sova & vetifasen om jag ens kan komma upp ur soffan....

Vad gör jag nu då?

Bullkalas

2012-10-13 |20:59:58

Leo har precis lagt sig, han fick mysa med oss i soffan ett bra tag innan. Åh min lilla kille, du är så underbar!

Lillebror sparkar loss i magen, jag kan verkligen känna två "delar" puffa under bh'n medans något stort (huvudet?) dunkar nere vid troskanten.
Hjälp, det är verkligen en liten människa där inne i magen. Det är så svårt att förstå, men när jag känner honom sådär tydligt så blir det mycket mer verkligt.
Vi längtar efter dig!

Just nu kalasar jag & D på några av bullarna, min bulle ligger just nu på mitt otroligt praktiska & inbyggda bord ;)

En helt vanlig lördagskväll

2012-10-13 |18:47:13

Leo leker med en traktor & dricker lite päronsaft sålänge han väntar på att maten ska bli färdig.
Idag sitter vi alla tre inne vid tv'n & äter, jättemysigt!
Det blir kyckling med pommes & kalla såser till middag, inte världens roligaste kanske men då kan vi alla äta i stort sett bara med fingrarna & då blir det lättare att sitta vid tv'n.



Ojoj nu kör en bil på magen också! Full fart rakt på lillebror, haha!

Proppmätta

2012-10-13 |14:44:30

Nu har Linda & Billy precis gått hemåt, jag & Leo har plockat lite & nu ska vi ta det piano en stund innan pappa D kommer hem.
Leo har inte sovit något idag så han får nog lägga sig tidigt ikväll, lillkillen.

Men söt är han, min älsklingsgrabb <3

Mitt i bakandet

2012-10-13 |13:44:48

Linda & Billy är här, vi har ätit lunch & nu är snart bullarna färdiga. Mums!
Vi har ätit deg & fyllning så vi är helt jästa i våra magar, haha.

Städa

2012-10-13 |10:03:54

På eget bevåg (oj vad gammal jag lät nu) så börjar Leo faktiskt städa!
Oj oj, jag sitter här & är helt chockad!

Titta mamma

2012-10-13 |09:58:24

"Jag bygger böcker!"

Just nu

2012-10-13 |09:18:18

Jag har försökt plocka lite här hemma, speciellt i Leos rum.
Men så fort jag har fyllt en korg med leksaker så häller han ut två.. Ingen bra kombo! Linda & Billy får helt enkelt komma till en smått kaotiskt lägenhet, tror inte dom misstycker för mycket.

Vi letar ett bra kanelbulle-recept som vi kan baka sen, mums så gott det ska bli!

Frukost med min fina kille

2012-10-13 |08:11:40

Pappa D åkte nyss till jobbet, så nu äter jag & Leo frukost tillsammans.
Mysigt värre, även om Leo säger att vi har bråttom hela tiden haha.

Idag står det nog bullbak på schemat! Köpte ett paket jäst i veckan så jag måste ju använda det ;)

Spela spel

2012-10-12 |21:30:10

Oj vad längesen man spelade sällskapsspel!
Killarna spelar tv-spel så jag & frugan spelar ett hederligt "vanligt" spel!

Muuuuums

2012-10-12 |20:29:15

Åh så gott!

Efterrätt

2012-10-12 |20:02:43

Efterrätten är klar & vi spelar lite kinnect sports, en bra fredagskväll helt enkelt!

Tacos

2012-10-12 |19:24:04

Åh så gott!

Resultatet

2012-10-12 |18:44:13

Såhär blev vår fina oreo mud cake! Mums filibabba säger vi!

Glöggmys

2012-10-12 |18:11:48

Fru & jag tar en varsin kopp glögg såhär medans vi fixar det sista med oreo-kakan, åh så gott!

Oreo mud cake

2012-10-12 |16:32:32

Som sagt, vi bakar här hemma, det ska bli en oreo mud cake & det ser änsålänge väldigt gott ut!
Själva botten är precis uttagen ur ugnen & chokladsåsen till toppingen är gjord.

Nu ska vi åka & hämta Leo från dagmamman & när vi har kommit hem så fixar vi det sista med toppingen.

Ska försöka komma ihåg att slänga upp en bild på resultatet sen.

Något äggstra!

2012-10-12 |16:29:24

Jag & fru håller på att göra en Oreo mud cake till efterrätt ikväll, så retade jag min kära fru lite för att hon är så kass på att baka (det går ALLTID lite snett när hon bakar!), då skrattar hon & ska säga något till sitt försvar....
Då, pang- fick jag ett ägg på foten!

Schysst frugan, schysst!

Har du varit såhär liten?

2012-10-12 |13:14:51
Jag kikar igenom lite bilder på datorn & hittar en hel del på Leo,
jag kan knappt förstå att han har varit såhär liten..
 
 
 
Här är bilder från när Leo var runt 8-10 månader

 
 
 
 
 
 
 
 
 
---------------
 
Och här är lite bilder från när han var runt 1,5 år.
 
 
 
 
 
---------------------------------
 
Och såhär ser lillkillen ut idag
 
 
 
Hjälp så du har vuxit & fortfarande växer, mammas älskade & fina kille! 
 

Ont i magen

2012-10-12 |12:08:23

Blä för dessa järntabletter!
Har faktiskt kunnat ta en om dagen i snart 5 dagar!
Tog en igår kväll innan jag skulle sova, i hopp om att den inte skulle bråka med magen utan vara lugn över natten.
Men nehedå, istället så har jag nu sjukt ont i magen nu på dagen :( aaaaaj!
Men tänker försöka fortsätta ta dom nu ändå, iallafall tills bm-besöket på onsdag så hon kan mäta mitt järnvärde & se om det har blivit någe bättre.

Nu vankas det lunch här hos mig, men inspirationen kommer inte alls!
Vad äter ni till lunch idag?

Jullängtan

2012-10-12 |09:11:55

Åh vad jag älskar julen!
Jag kikar just nu på Musse Piggs jul i ankeborg, då kanske ni förstår min längtan. Jag älskar julfilmer, tipsa gärna om er favorit!


Snart, snart är det faktiskt jul!
Tänk er bara..
Knastret av snö under skorna, det gnistrar i träden, det doftar av lussekatter & glögg inne, massor av tända ljus, man bakar knäck & julvört, alla mysiga program & filmer som visas, alla julsånger man trallar på, närheten med vänner & familjer..
Ååh, jag ÄLSKAR verkligen julen!
Det är min absoluta favorit-tid på hela året, det pirrar i magen bara av att tänka på det!

Okej, D brukar ha en regel som innebär att jag inte får tralla julsånger/börja julstöka innan 1 december. Men jag brukar alltid börja lite i smyg iallafall & änsålänge har det funkat bortsett från någon ond blick från hans håll ibland.

I år ska vi julbaka flera ggr, det blir självklart pepparkakor & ett pepparkakshus, knäck & Kimsons supergoda julvört!
Sen kan det ju inte bli så mycket bättre när jag cravar glögg, åh tänk er att jag då kan dricka så mycket glögg som jag bara kan! Lycka!


Vad gillar ni med julen?

Student

2012-10-11 |22:02:13

Sådär, nu har jag aktiverat mitt studentkort så jag hoppas på finfina rabatter lite överallt nu.
Passade även på att beställa en bok på bokus, även om det alltid svider lite extra i plånboken för så tråkiga utgifter (okej, nu var det i D's plånbok men ändå..).

Nu har jag kikat på alla mina mat&bak-program, så nu ropar sängen på mig!
Får se om jag somnar på vägen, risken finns!

Första kommentaren

2012-10-11 |19:28:40

Är det nu det ska börja?

Jag köpte en kopp te på skolan, så stod jag & "pumpade" ur vatten ur termosen med te-vatten & fixade med mitt te.
Då kommer det fram en tant som jag aldrig har sett förut, jag aktar lite på mig för jag tror att hon ville nå fram till typ mjölken eller så.
Men nejdå!
Hon lutar sig fram emot mig, ler stort & säger högt "HEJ TJOCKIS!!".

Jag blev helt chockad & sa något i stil med "Eeeh, hej?".
Sen babblade hon lite om jag vet inte vad, jag var så chockad.

En tjej i min klass kom fram sen & undrade om jag kände tanten vilket jag inte gjorde.
Alltså, vafan!? Vad är det med folk att tro att så fort man har en gravid-mage så är det en mänsklig rättighet för ALLA att kommentera?!

Nu gör det mig ingenting om det är någon vän eller en i familjen som kallas mig tjockis, men när någon som jag aldrig sett förut bara tar sig friheten att säga sådär.. Nae, det går inte hem hos mig!

Hur tänker ni?


Ett varmt bad

2012-10-11 |17:29:55

Ååååååååååh så gudomligt skönt!
D & Leo är hos fajmoooj så jag är all alone, njuter till fullo med ett varmt bad. Har precis ätit en supertidig middag i form av köttbullar & makaroner, lyxigt värre ;)

Ikväll är det torsdagstv, dvs inte mindre än TRE mat/bak-program i rad! Underbart om ni frågar mig.

Nej, nu ska jag bubbla vidare! Tjing!

T R Ö T T

2012-10-11 |16:00:47

Fy tusan vilken jätteseg dag!

Jag har precis kommit hem & är så jäkla trött så jag skulle kunna somna över köksbordet utan problem..

Skola

2012-10-11 |11:59:58

Idag är det torsdag, vilket innebär skola hela dagen lång.
Vi har snart sett färdigt två videoföreläsningar, men jag tror inte att någon av oss tyckte det var sådär jätteintressant idag så tankarna har flugit iväg på annat håll hela tiden.

Snart är det lunch, magen kurrar & lillebror röjer så jag tror att han är en hungrig kille han med!

Godnatt

2012-10-10 |22:15:41

Som vanligt så tar det alltid en stund mellan att jag säger att jag ska lägga mig & att jag faktiskt gör det.
Nu kommer jag ligga & fippla med telefonen en stund innan jag verkligen lägger mig ordentligt för att sova också, så jag kanske har somnat runt 23.

D sover i soffan, jag väckte honom nyss & upplyste om att jag gick & la mig. Men jag fick mest mummel som svar så jag antar att han sover där tills inatt/tidigt imorgon innan han kommer & lägger sig hos mig i sängen.
Äh, mer sängplats till mig! ;)

Kvällens

2012-10-10 |21:37:54

Mys-snacks: en liten colaklubba som vi fick med pizzan.
Mage: Enorm känns det som, har fått svårt att andas när jag sitter i vissa ställningar.
Humör: trött som tusan trots en vilopaus på 2 timmar(!) idag!


Jag & D kikar på Erik & Mackan, tror nog att D tycker det är roligare än vad jag tycker.
Nae, jag tror det är dags att lägga mig snart. Är så jääääkla trött!
Såhär trött var jag aldrig när jag hade Leo i magen, kommer ihåg att jag ibland kunde sakna den där tröttheten som ALLA gravida kände. Men som jag ångrar det nu! Usch det är inte kul att vara som ett levande lik mestadels av tiden! Hu!


Nej hörrni, nu ropar sängen!

Middagen

2012-10-10 |19:39:22

Leo var en tröttmössa när han & pappa D kom hem.
Han fick mat i form av makaroner & köttbullar, medans jag & D mumsade pizza/kebab i sann onsdags-anda ;)

Tack mamma

2012-10-10 |11:56:34

Fick en underbart söt mamma-kofta av min fina mamma, när vi stannade på Ingelsta i fredags.
Såhär fin var den på när jag premiär-använde den idag ;

Vecka 27

2012-10-10 |08:45:33

Idag går vi in i vecka 27, alltså 26+0!
Det känns helt otroligt, det var ju nyss jag skrev att vi gick in i vecka 17!

Jag mår fortfarande bra förutom halsbrännan, tröttheten, yrselattackerna som förmodligen sitter ihop med järnvärdet & att jag tyvärr börjar känna av smärtan i svanken mer & mer.
MEN, fortfarande är det inte i närheten av hur jag mådde med Leo så jag är superglad & njuter fullt ut!

Lillebror är, enligt bebissidor, ca 35 lång & väger allt mellan 800-1000gram.
Ungefär ett mjölkpaket viktmässigt alltså, min lilla räka.
Tror det är ungefär nu han börjar titta inuti magen också, bara det är ju jättehäftigt!


Här kommer en färsk bild på lillebrorsmagen <3


Godmorgon

2012-10-10 |08:03:24

Jag sitter & läser på lite inför studiebesöket vi ska göra på en förskola idag. Ska bli jätteroligt!
(Okej, jag småtittar lite på How i met your mother också...)

Nu ska jag hoppa in i duschen & fixa mig!

Efterrätt

2012-10-09 |20:53:38

Det blev ingen bild på maten, för den såg inte aptitlig ut för fem öre haha.

Därför blev det istället en bild på efterrätten, friterad banan med glass & sirap. Mumsfillibabba!

Hemma

2012-10-09 |17:24:53

Nu är mammas kille hemma, han äter lite mellis eftersom middagen blir lite senare idag.

Åh, puss på dig underbara unge!

Smått handikappad

2012-10-09 |10:34:08

Blä vad arg jag blir!
Jag tänkte att "nu jäklar ska jag ta tag i att börja rensa inne på kontoret!", dvs det rummet som ska bli lillebrors rum efter att han har sovit i babykorgen inne hos oss.
Sagt & gjort! Jag bar/släpade ner tre jättekartonger till vårat förråd i källaren. Sen plockade jag in torr tvätt från igår & hängde upp ny tvätt som skulle torka.
Efter detta så sa det bara pang- jag blev jättesnurrig & illamående & fick svårt att andas.

Så, så mycket kunde jag hugga tag här hemma.. Blä!

Men måste lyssna på kroppen & varva ner lite nu. Har tagit ett glas apelsinjuice & nu ligger jag nerbäddad i sängen för att vila en stund, yrseln är kvar & det mesta bara snurrar just nu.
Bilderna är helt färska, magen i vecka 25+6!

Vi hörs sen mina vänner!

Frukost

2012-10-09 |07:56:05

Regnet öser ner & jag har sovit som en kratta, därav blev det en mysfrukost i min ensamhet när killarna hade åkt till dagmamma/jobb.

Nygjorda Scones, te & apelsinjuice.
Smaklig frukost till mig!

Vad äter ni till frukost?

Myskväll framför datorn

2012-10-08 |22:53:48

D åkte som sagt på bio vid 20.15någonting, så jag passade på att surfa runt på datorn & även kika på ett avsnitt av En unge i minuten.
Om jag grät? PAH! Klart som korvspad att jag grät, floder var det också!

Även om jag kan se förlossningar & gråta mig till vätskebrist så vill jag ändå inte vara med om en till. Konstigt kanske, men så är det.
Lillebror i magen har röjt runt hela kvällen, han har nog fest där inne nu igen! Han partar runt med kissblåsan & revbenen tror jag, det känns så iallafall.
Underbart att han verkar ha det bra där inne, min lilla räka!

Nu är det sovdags, imorgon är en ny dag!
Då ska jag plugga, sen förbereda inför kvällen då fru & David kommer. Vi ska äta fondue med bakad potatis till - mums!
Funderar även på att baka bröd då jag är så jäklarns trött på allt vad limpa & polarbröd heter! (D vägrar ALLT bröd med minsta lilla uns till kärnor i, det kan ju vara nyttigt & därmed farligt!)
Har ett morotsbröd som är himla gott & det äter till&med D, så om energin & tiden finns imorgon så ska jag nog slänga ihop ett sånt.


Men nu, sova!

Godnatt mina vänner! :)

Kvällens middag

2012-10-08 |18:26:16

Det blev en klassisk & galet god lasagne till middag, mums!

D ska på bio med några kompisar ikväll så jag & Leo är ensamma hemma. Eller Leo ska ju sova runt 19-19.30, så jag får lite ensamtid när pappa D ska på bion.
Dvs så får jag bestämma vad som visas på tv'n, Yeey! Haha man ska vara glad för det lilla ;)

Journalen

2012-10-08 |14:07:48

Hittade äntligen min journal från när jag födde Leo.
Läste igenom den så noggrant jag kunde (& orkade), fy vilka minnen jag får. Det är tyvärr inga bra minnen som kommer, utan faktiskt bara smärtsamma.
(Det enda fina med den dagen är att världens vackraste & bästa Leo kol till världen)

Jag kände nästan hur smärtan "där nere" liksom kom tillbaka för ett kort ögonblick, och hur alla känslor bara välde över mig igen..

Usch, jag vill verkligen INTE föda vaginalt igen. Önskar så innerligt att jag får mitt snitt beviljat, som det faktiskt verkar som att jag kommer få.

Tog en bild på den lilla sammanfattningen på första pappret i journalen, när jag googlade på vad allt betydde så kom minnena & smärtan tillbaka på en sekund.. Aaaaaj!
Inte så konstigt att jag knappt kommer ihåg något av Leo från hans första tid, smärtan är det enda jag minns.

Lik sin mamma?

2012-10-08 |14:02:59

Hittade bilder på mig när jag var liten (min kära syster fick vara med på en bild hon med), så vad tycker ni?
Är Leo lik mig eller är han bara lik pappa D?

Dagens

2012-10-08 |10:49:30

Lunch - mannagrynsgröt!

Dagens

2012-10-08 |10:48:32

Mage, vecka 25+5!

Vildingen

2012-10-07 |21:52:01

Oj oj, jag tror det är en kvällspigg lillebror vi ska få, han röjde nyss järnet i magen & verkar bara ta en liten vattenpaus nu innan han kör igång igen.
Härligt är det, älskar när han fladdrar runt & dansar hiphop/gangsta-dans!


Solsidan var precis som jag hoppades, dvs sjukt kul!
Tror D blev lite inspirerad, för han kom nyss in & informerade om att han skulle spara nästan 4lax om året på att gå ur svenska kyrkan. Haha & jag svarar att jag tänker om Alex, att finns det en minimal chans att det finns en gud så vågar jag inte gå ur. Jag vill inte ha ett kontrakt på att jag kommer till helvetet liksom.
D tycker jag är feg & jag kan väl kanske hålla med om det, men må så vara! Haha!


Nej, nu är det dags att sova.
Ni får en stående bild på magen iklädd nattlinne, så jag ber om ursäkt om någon tycker bilden är aningens pornografisk? Jag sover såhär & orkade liksom inte ta på mig något annat för att ta en bild.

Nu - sova! Godnatt!


100 dagar kvar

2012-10-07 |18:22:24

Till det beräknade datumet, 16 januari 2013.
Helt otroligt, imorgon går vi ner på tvåsiffrigt!

Lycka!

2012-10-07 |18:06:46

Hittade även denna på Ica maxi i Oskarshamn!
Den är galet dammig så antar att det är förra årets, plus att jag inte känner igen märket.
Men ändå!


Ikväll blir det glögg!!!

Senaste inköpet

2012-10-07 |18:05:10

Jag har sagt till D sen vi fick plusset på Stickan en morgon i maj, att när vi vet könet så ska jag köpa en av de fina bodysarna på Ica maxi.
Sen dess har jag spanat in dom, både den blåa varianten & den rosa varianten (har däremot mest spanat in den blåa).

Igår var vi på Ica maxi i Oskarshamn & då kunde jag inte hålla mig längre, utan denna otroligt söta body fick följa med hem till lillebror i magen, äntligen!
(Finns även en liten hjälm-mössa i samma mönster, men den kom inte med på bilden)

Just nu

2012-10-07 |18:02:13

Vi kom hem runt 16, sen dess har det varit full rulle. Mest för att jag annars skulle ha däckat stående, är SÅ trött!

Jag & Leo kom nästan bara innanför dörren med alla grejer innan vi vände & tog en sväng till Ica där vi handlade lite som behövdes till middagen.
Det blev Leos favoritmat- köttbullar & makaroner! Vi åt som om vi aldrig sett mat förut!
Så det blev alltså en tidig middag, väldigt tidig för att vara oss.
Pappa D är hos en kompis i Örebro, men bör vara hemma alldeles strax så han får äta då för jag hade inte kunnat vänta på honom utan att svälta ihjäl.

Nu har Leo pyjamasen & vi myser lite i soffan en stund, jag har packat upp våra väskor & det känns riktigt skönt att ha det gjort faktiskt (du hade rätt mamma!).

Ikväll blir det solsidan & sen ett varmt bad innan jag ska lägga mig, ska försöka lägga mig tidigt så jag får ta igen lite sömn.

Söndag

2012-10-07 |11:28:48

Nu ska vi snart äta lunch, sen blir det att packa in oss i bilen & åka hemåt.
Leo är övertrött & bråkar/gråter om vartannat.
Lillebror är väldigt lugn i magen, men så fort jag börjar noja på riktigt så bankar han till ordentligt där inne. Haha han vet nog redan nu att hans mamma är en väldigt nojig av naturen, gullungen.

Godnatt

2012-10-06 |22:08:47

Leo sover sen en timme tillbaka, det tog ca 30-40 minuter för honom att somna så det var skönt både för honom & mig när han till slut la sig tillrätta för att sova.
Jag har kikat lite på tv'n & ätit lite godis/ostbågar, lördag som det är!

Nu är tänderna borstade & jag ska försöka kissa en gång till innan jag lägger mig så jag kanske slipper gå upp & kissa inatt.
Här kommer en bild på världens vackrare storebror som sover sött & två bilder på magen som har världens finaste lillebror inuti sig (vecka 25+3).

Åh mina fina killar <3

Bildregn

2012-10-06 |18:56:44

Vi lekte i lekparken, Leo var helt lyrisk!
Sen tittade vi på änderna & Leo fick en tablettask :)

Nu har vi ätit gös med potatis & sås, otroligt gott! Till Efterrätt blev det både ostkaka & äppelpaj, så nu rullar vi fram här ;)

Lördag

2012-10-06 |13:12:50

Vi tog bilen till Ica maxi med Leos mormor & gammelmormor(gangemomo), först stannade vi lite snabbt på något ställe där tanterna köpte blommor så Leo & jag stannade i bilen. Leo passade då på att ta en powernap på en sisådär 5-6 minuter, haha.
Sen åkte vi vidare till Maxi, & där bjöd dom på både choklad, banan & glass = lycklig Leo!

När vi kom tillbaka "hem" så åt vi lite lunch, Leo åt en risifrutti & till efterrätt blev det prinsesstårta! Mums!

Nu ligger Leo & ska försöka sova middag en stund, jag ska nog göra detsamma. Har en jäkla massa sammandragningar så ska försöka varva ner lite, man blir väldigt lätt uppstressad av att vara här haha!

När vi har vaknat ska vi gå med mormor till en stor tema-lekpark så Leo får leka av sig & på hemvägen tar vi en extrasväng förbi Leos gammelmorfars grav. Usch kan knappt förstå att det snart är ett år sen min underbara morfar dog, jag saknar honom så jädrans mycket. Men samtidigt vet jag att han har det bättre där han är nu <3

Nu, sovdags!

Morgonen

2012-10-06 |09:02:46

Vi har ätit frukost, jag har tagit en snabbdusch, Leo har käkat nästan ett helt paket läkerol(han är så jäkla snabb på att hitta sån han inte får ta!) & nu spelar han på iPaden.
Antar att det blir en bajs-explosion sen..

Hur kan man vara arg?

2012-10-05 |20:35:33

Om man får den här blicken?

Leo tog sin tredje brödbit vid maten, så vi sa till honom ett par ggr men han lyssnade inte på det örat & då sa vi till på skarpen.
DÅ får vi den här blicken tillbaka, & kan man annat än dra lite på smilbanden?

Älskade unge, som för övrigt ÄNTLIGEN har däckat i sin resesäng medans jag sitter i soffan & kollar på (pensionärsvarning) dobidoo! Haha!

Dagen i bilder

2012-10-05 |19:19:04

Leo har lekt med allt han har hittat hos gammelmormor, han har ätit köttbullar & pasta & vi andra åt paj.

Nu ska jag & Leo snart gå till övernattningslägenheten för Leos ögon går snart i kors. Han har bara sovit i max 10-15 minuter idag, lillskrutten.

Roadtrip

2012-10-05 |12:51:59

Vi har nu åkt förbi Söderköping.
Vi stannade i Norrköping där vi handlade pyttelite kläder & åt mat - det blev kebab i sann fredagsanda!
Leo sov en stund förut, det var då jag tog bilden.
Nu busar han järnet & mitt tålamod är på gränsen till att ha nått sin maxgräns snart. Puh, andas!

Tjatigt

2012-10-05 |08:54:41

Ja jösses vad jag tjatar, men Gud va jag älskar den här lilla ungen! <3

Packade & klara

2012-10-05 |08:32:01

Nu har jag & Leo packat färdigt, äntligen!
Varje gång jag la ner ett plagg så tog Leo bort ett ur väskan, haha!
Men nu är vi redo, tror inte vi har glömt något iallafall.

Nu tar vi en paus i soffan framför barnprogram, Leo är som vanligt helt fastklistrad ;)

Frukost

2012-10-05 |07:06:53

Nu äter vi frukost framför Barnkanalen, mys på hög nivå!
Snart ska vi börja packa, idag åker jag & Leo med Leos mormor till hans gammelmormor (haha hängde ni med?). Där stannar vi tills på söndag, så då blir det inget internet & därmed kass uppdatering från min sida, men ska försöka blogga lite ändå.

Tidig morgon

2012-10-05 |06:12:31

D åkte precis till jobbet, Leo smög upp så nu myser vi i sängen & tittar på Nils Karlsson Pyssling.
Det är så mysigt att vakna till tillsammans med lillkillen <3

Godnatt från oss

2012-10-04 |22:24:25

Jag är så jäklarns trött ikväll, har inte sovit något på dagen idag så det är nog därför.
Fick iaf se min torsdagstv med start av Halv åtta hos mig, sen kockarnas kamp & till sist Hela Sverige bakar.
Åh, en kväll i matens(& bakandets) tecken - passar mig perfekt!

Nu ska jag däcka, ögonen känns som bly så det kommer gå undan att komma till John blund idag ;)

Bjussar på färska bilder på mig & lillebror i magen.
Haha man ser ett hål i linnet på bilden som är ovanifrån, det slog mig att det hålet gjorde Tuffe(Twoface,vår fd katt som numera är en landet-katt hos Davids pappa) när jag väntade Leo!
SÅ gammal är det här linnet, men det är ju så skönt att jag har väldigt svårt att slänga det haha.

Hur som, sov så gott alla där ute!
Godnatt!

Kanelbullens dag

2012-10-04 |20:10:11

Jag har inte hunnit baka några bullar idag eftersom vi var hemma vid 18tiden.
Så, jag fuskade & köpte ICAs frysta bullar.

Så, nu mumsar jag en kanelbulle med ett glad iskall mjölk!

Mat!

2012-10-04 |20:08:33

Moster jessa har varit här & lekt , vi har också lagat & ätit mat.
Hemmagjord pizza med skinka, champinjoner & mozzarella blev det.
Mums så gott!

Spiderman-fika

2012-10-04 |13:31:43

På torsdagar fikar vi så vi ska orka hålla koncentrationen, idag blev det cheesecake.
Allt serveras på spiderman-tallrik med tillhörande servett, haha!

Första föreläsningen

2012-10-04 |09:43:45

Ibland är föreläsningarna jätteroliga & intressanta, men ibland är de precis som denna - urtråkiga.
Hoppas nästa föreläsning är roligare!

Hjälp?

2012-10-04 |06:47:38

Att bära påsarna under ögonen?
Nädå, det är lugnt. Jag har bara sovit som en kratta inatt. Usch har drömt hela natten att Leo har sprungit bort på stan, fy fan vad hemskt & läskigt :(

Nu sitter han i soffan & kollar på Nils Karlsson pyssling medans jag har duschat & pappa D sover lite till.
Jag ska gå & mysa lite med honom nu, mammas skatt <3

En liten bild

2012-10-03 |21:06:17

På världens finaste kille som sover <3

Myskväll?

2012-10-03 |21:00:28

Leo sover äntligen, efter att ha fått vatten & sen fått kissa på toaletten & sen fick vi hämta alla olika bilar/gosedjur som han ville ha & sen..... Ja, ni fattar! Till slut sa jag & D till på skarpen, och sen dess har han faktiskt inte gått upp fler ggr. Ska snart smygtitta in till honom & se om han sover eller leker.


Vid 20 ville jag se Bonde söker fru, men D avskyr såna program så han vägrade & slog på Top Gear ( ett värdelöst bilprogram) men det vägrade jag se.
Så då kompromissade vi genom att se Familj Guy, som jag tycker är helt okej men inte alls så bra & gulligt som bonde söker fru.
Och för ca 20 min sen så däckade D, nu ligger han & snarkar bredvid mig.
Så, vi kör på myskväll deluxe ;)
Haha, ska kika in till Leo & sen byter jag tametusan kanal i smyg!

Kvällens middag

2012-10-03 |19:28:22

Vi åt för kanske 40 min sen, himla gott blev det & sallad åt vi till också! Jösses, nyttiga familjen? Haha.

Nu har jag diskat & fixat matlåda till imorgon, medan D & Leo har läst bok i soffan en stund. Leo fick välja pyjamas & nu borstar de tänderna på honom.

Snart börjar halv åtta hos mig, Leo ska läggas & sen blir det en lugn kväll i soffan :)

Just nu

2012-10-03 |17:40:22

Leo tittar på Lotta på bråkmakargatan på iPaden, han är helt fast i det.
Jag har slängt in en hel kyckling i ugnen, den skulle vara inne i 1,5 timme så det blir en halvsen middag som vanligt.
Vi hade inga färska örter eller så hemma, så jag körde på torkad timjan & citronsaft som kryddning. Det luktar gudomligt gott i hela köket iallafall, så tror det funkade finfint!

Jag har även äntligen (!) sytt igen mina mammabyxor som sprack på yttersidan av låret & även mina mammatights som sprack på insidan av låret. Summan av kardemumman är alltså att jag har väldigt stora lår antar jag? Äh, jag ska tillbaka till min rätta storlek till nästa sommar, i februari/mars(efter allt intagande av semlor!) så är det viktväktarna som gäller, då jäklar!
Därför känner jag att jag kan unna mig lite extra nu när jag är gravid, dels eftersom jag VET att jag kan gå ner allt & dels eftersom vi inte ska ha fler barn sen - alltså är detta sista gången jag är gravid = njuta till max!


Just det - tusen tack till Nina som har fixat med min design, jag är supernöjd! Tack tack tack! :)

Bad-anka?

2012-10-03 |14:59:29

Igår så sa Leo till mig "mamma, måste tvätta ankan".
"Ja,visst visst, tvätta ankan du", svarade jag lite frånvarande.
Sen hittade jag ingen anka & tänkte att det var nog lika mycket sanning i det han sa som när han säger att Lillebror har ätit godis eller något, så jag släppte den tanken.

Idag har jag tvättat kläder & drog precis ut det ur tvättmaskinen för att hänga upp det på tork.
Vad ligger inte bland alla kläderna om inte den där lilla ankan han pratade om igår?

Sagt & gjort, ankan hade blivit tvättad.

Storebror

2012-10-03 |13:07:38

Jag kan knappt fatta det, ska den här lilla killen bli storebror om ca 3 månader? Helt otroligt, min lilla bebis har blivit en stor kille & ska få en lillebror.

Mamma älskar dig!

Vecka 26!

2012-10-03 |09:12:31
Ojoj, det är redan onsdag igen! 
Det betyder att vi smyger in i vecka 26, alltså 25+0.


Lite info från internet:
Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram.
Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.
(Lillebror-räkan vägde 664gram när vi kikade på honom förra tisdagen, så han följer veckorna rätt bra med vikten)


På en del sidor står det att jag är inne i tredje & därmed sista trimestern.
Men på en del andra sidor står det att det är från 27+0 eller 28+0, så jag väntar nog med att säga/tänka att jag är i tredje trimestern. Sålänge räkan mår bra så kvittar det ju faktiskt!
 
Hur mår jag nu, i vecka 25+0?
Magen börjar vara rejält i vägen, att sitta på huk/böja mig ner en längre stund går nästan inte. Så när vi nattar Leo så får han sätta sig/ställa sig i sin säng för att jag ska kunna pussa & krama på honom. 
Likadant när jag ska ta upp något från golvet eller ta på mig skorna, jag får göra det fort som tusan innan jag får syrebrist pga kalaskulan.
 
Halsbrännan vill inte ge sig, tar nu starka tabletter emot det. Ska prata med bm nästa vecka när jag ska dit, för att se om det finns något jag kan göra. Försöker undvika sånt som förvärrar halsbrännan, men det är inte alltför lätt hela tiden..
Annars mår jag faktiskt bra, blir fortfarande sådär hemskt illamående ibland, men det är när jag har slarvat med ätandet & blir sådär panik.hungrig som man kan bli ibland. Då kommer illamåendet plus halsbrännan, ingen bra kombo alls! Jag är supersupertrött, men försöker verkligen ta järntabletterna iallafall varannan/var tredje dag, även om jag får så extremt ont i magen av dom! 
Foglossnig har jag inte sett röken av änsålänge, får lite smärta i svanken & ryggslutet/höfterna om jag har gått mycket eller suttit stilla i bilen väldigt länge. Men den smärtan är ändå helt okej om man jämför hur jag mådde med Leo i denna veckan! (kolla gärna bakåt i bloggen, från feb/mars 2010).

Lillebror är himla vild i magen, han sover en liten stund såhär på morgonkvisten & lite på kvällarna mellan ca 19-21, men annars är han supervild! Inatt vaknade jag fler ggr av att han puttas & hoppar runt där inne i magen, men det stör mig inte alls att bli väckt av det - tvärtom så ligger jag med en hand på magen & bara myser till hans rörelser. 
(Haha nu när jag skriver så knackar han till lite ibland).
 
 
Oj så mycket text det blev, förstår er om ni inte orkar läsa men jag vill gärna ha mycket nerskrivet så jag kan kika tillbaka när jag är längre fram i graviditeten eller sen när Lillebror har kommit ut. 

Här kommer iallafall två pyrfärska bilder på kalaskulan med världens finaste lillebror i ; 
 
 
 

(De gamla bristningarna från när Leo var i magen lyser såhär i dagsljus, men annars tänker jag faktiskt inte så mycket på dom. Har änsålänge inte fått några av denna lilla räka, jippi!)
 

Mätta & nöjda

2012-10-02 |20:05:00

Kimson bjöd på sin specialare: Dragonbiffar med ris & sås, mums!
Vi åt allihopa som om vi inte hade sett mat på flera år, så mätta & belåtna blev vi allesammans.

Nu har Kimson tagit bussen hem, Leo har badat & ligger nu i sin säng & sover.

Jag & D slappar i soffan, vi klagar båda över våra onda ryggar & pratar återigen om att vi MÅSTE köpa en ny framför allt större säng. Vi har en 140-säng nu så det är alldeles för litet för oss plus två barn snart.
Men, pengarna finns inte just nu. Speciellt inte nu när vi har bokat servicen till bilen & den går på ett par tusen mer än vad vi först trodde - usch så tråkigt att lägga pengar på även om det är nödvändigt!

Disktajm

2012-10-02 |17:44:44

Som jag har skrivit förut så älskar Leo att diska, nu har han "diskat" i snart en halvtimme & han har inte tröttnat det minsta... Hej russinhud!

Men sålänge han inte diskar HELA tiden så gör det ingenting alls :)

Varit på möte om kejsarsnitt

2012-10-02 |17:39:27

Det var en kvinnlig läkare, inte en manlig som vi hade trott.
Hon var jättegullig, hon sa att det stod i min journal att jag fick en stor bristning & hon frågade om jag hade bestående men nu såhär långt efteråt. Jag sa då att jo det hade jag(tänker inte gå in på detalj här..).
Sen gjorde hon en undersökning där hon kollade ärret & mina knipmuskler. Sen sa hon att "jo, ärret är ju stort även om det är läkt & att det måste ha gjort jätteont".

Jag fick en broschyr om riskerna vid kejsarsnitt & sen skulle jag få kallelse till 2 Aurora-samtal, men så sa hon att vi skulle träffa henne efter de samtalen & att om vi fortfarande känner såhär så är det klart att vi ska få ett planerat snitt.


Det känns SÅ jäkla skönt, som en stor lättnad!

Blåbärspaj

2012-10-02 |14:22:33

Leo & Kimson har bakat blåbärspaj så nu luktar det höst & hembakat i hela lägenheten!
Lite vaniljvisp till detta så är saken biff, mumsfillibabba!

Om en timme ska jag & D vara på sjukhuset, dags för möte med läkaren ang ks!
Jag tänker gå dit med inställningen att jag kommet behöva gå på fler samtal, men jag tänker INTE vika mig ang att det är ett snitt jag vill ha.

Önska oss lycka till!

Fingrar som sväller

2012-10-02 |13:10:36

Jag har nu fått ta av mig förlovningsringen eftersom den inte gick att få av alls igår kväll eller imorse, fick till slut av den efter en dusch imorse! Så nu sitter den på en guldkedja med en hjärt-berlock på, som jag fick när jag döptes.
Hellre att jag tar av mig ringen nu än att ha kvar den tills jag kanske måste knipsa upp den för att jag är alldeles för svullen.


Lekdejt

2012-10-02 |12:31:19

Fröken Kimson är här & leker, vi har precis ätit varma mackor till lunch & nu kikar vi på Lejonkungen med Leo :)

Tidig middag

2012-10-01 |19:03:38

Vi har precis ätit kycklinggryta med färskpasta till, mums!
Och vi åt redan vid 18.45, istället för 19.30 som vi brukar. Skönt att äta lite tidigare faktiskt, nu kan Leo bada i lugn & ro innan han ska i säng vid 19.30.

Lipsillen & planerat snitt

2012-10-01 |16:46:27
Jag har precis kikat på 3 avsnitt av En unge i minuten, ett av de finaste tv-programmen som någonsin gjorts.
Tårarna sprutade & jag hulkade som om det var jag som födde barn. 
Såhär såg jag ut mitt i programmet .. 
Hrm, ja ni ser ju. Skapligt tårögd. Var glada att jag inte tog kort när jag hulkade! 
----------
 
 
Har funderat massor över ett ev. kejsarsnitt också.. Jag vill verkligen ha det, jag vill inte gå igenom en vaginal förlossning igen, vill inte ens tänka på det. Leos förlossning var hemsk för att inte tala om tiden efteråt, bara tanken på att kanske behöva gå igenom den journalen skrämmer livet ur mig! 
Nu är jag livrädd att läkaren ska köra över mig & tvinga mig till en massa aurora-samtal på mvc, då kanske jag inte får det beviljat eller inte får veta mitt snitt-datum förrän i december. Då kommer jag gå med en panik & enorm rädsla inom mig fram tills dess.. Usch nej, jag vill inte ens tänka på det!
 
Anlednigen till att denna hemska panik kom som ett bombnedslag just idag är för att vi ska träffa en läkare imorgon kl 15.30, för att diskutera ett planerat snitt. 
Jag har funderat över detta massor, men nu när jag vet att det kanske blir bestämt imorgon så kom den här läskiga paniken som en blixt.. 

Har någon av er fått planerat snitt? Hur går allt till nu innan? Har jag rätt till det?
 
 
 
Lillebror där inne <3

Längtar

2012-10-01 |11:36:39

Ibland kan jag knappt förstå att vi ska få en bebis, att vi ännu en gång ska få gå igenom alla underbara men också jobbiga stunder som kommer med en nyfödd bebis.

Åh så jag längtar efter att få snusa på bebishuvud & få pussa på dig!

(Färsk bild från idag, v.24+5)

Frukost

2012-10-01 |07:51:41

Macka med kokt ägg på & en kopp te till det, har en hemsk rethosta på morgnarna som te är helt gudomligt emot!

Nu ska jag kika in på skolans sida & se vad jag ska göra idag :)

Namn: Maria
Ålder: 23, född 89
Bor: Nyköping
Civilstånd: Förlovad med D sen 17/12-2011
Familj: Sonen Leo tillsammans med D, Lillebror bakas i magen & beräknas 16/1-2013
Gör: Studerar till förskollärare


Jag är helt klart en såndär tjej som folk suckar lite åt ibland, jag är otroligt klantig av naturen & skrattar ofta aningens för sent efter ett skämt. Men hey, that's me!

Här får ni följa mig i min vardag som består av pinsamheter,lite recept då jag älskar att laga mat/baka, lite djupare funderingar men också mycket om min underbara familj som jag älskar mer än allt annat.

Enjoy!